1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: ІНКЛЮЗИВНІСТЬ НА...

НОВИНИ ГРОМАД: ІНКЛЮЗИВНІСТЬ НА МАРШРУТІ – ВОДІЇ АРЦИЗА ОСВОЮЮТЬ ПРАВИЛА БЕЗБАР’ЄРНОЇ КОМУНІКАЦІЇ

Минулого тижня в Арцизькій міській раді відбулося навчання з доступності «Послуги без бар’єрів» для п’яти водіїв громадського транспорту міста Арциз. Основною метою цього навчання було підвищення обізнаності та навичок водіїв щодо взаємодії з маломобільними групами населення, забезпечення їхньої безпеки та комфорту під час користування громадським транспортом.

Під час навчання водії вивчали правила правильної комунікації та взаємодії з людьми з обмеженими можливостями, зокрема, як допомагати під час посадки та висадки, як розміщувати мобільні засоби пересування, а також як коректно спілкуватися з особами з інвалідністю, літніми людьми та іншими пасажирами, які потребують додаткової уваги. Учасники навчання отримали інформацію про стандарти та нормативи доступності, яких необхідно дотримуватися для забезпечення комфортного та безпечного пересування всіх пасажирів.

Особлива увага була приділена етичним аспектам взаємодії з маломобільними групами населення, наголошено на важливості поваги та гідності кожної людини. Водії дізналися про необхідність створення сприятливого середовища, у якому всі громадяни, незалежно від фізичних можливостей, могли б почуватися впевнено та комфортно.

Навчання з безбар’єрності, організовані Арцизькою міською радою, тривають. Такі заходи є важливим кроком на шляху до створення інклюзивного суспільства, де кожна людина має рівні можливості для участі в житті громади.

За інформацією Арцизької міської ради