1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: ПРО ЯКІСТЬ...

НОВИНИ ГРОМАД: ПРО ЯКІСТЬ МЕДИЧНОЇ СФЕРИ ТА ПРО КОВІД ГОВОРИЛИ ПІД ЧАС АПАРАТНОЇ НАРАДИ БОЛГРАДСЬКОЇ ГРОМАДИ

Днями відбулась апаратна нарада Болградського міського голови Сергія Димитрієва з керівниками структурних підрозділів.

Першими, за традицією, про поточні справи звітували керівники медичних закладів. За інформацією генерального директора КНП «Болградська ЦРЛ» Болградської міської ради Віктора Дішлі, роботи у різних напрямках проводиться багато. Це й отримання та подальше встановлення нового медичного обладнання, активна підготовка до початку ремонтних робіт у неврологічному відділенні лікарні, яке на деякий час переїде на другий поверх будівлі – в терапевтичне відділення.

«Окрім цього, у вересні цього року ми плануємо зробити ремонт в інфекційному відділенні, в рамках якого облаштувати два повноцінних бокси, як того вимагає Національна служба здоров’я України», – розповів керівник Болградської ЦРЛ.

За його словами, є позитивні моменти й у кадровому складі лікарні.

«Радий повідомити, що з 1 серпня до нас на роботу прийшов молодий лікар-уролог. До того, вперше за всю історію Болградської центральної районної лікарні налічується така кількість лікарів-інтернів, яка сьогодні, – одинадцять! Ще одного молодого лікаря-гінеколога, який працюватиме на УЗД-апараті очікуємо восени. Головне, що в кожного з них в них відчувається настрій та прагнення працювати саме у нашому медзакладі. Важливо лише продовжувати мотивувати їх та підтримувати», – підкреслив Віктор Дішлі.

Своєю чергою, Болградський міський голова Сергій Димитрієв назвав одним з інструментів мотивації молодих спеціалістів. Це – розв’язання квартирного питання.

«Так, раніше ми намагалися й надали житло не одному молодому лікарю в Болграді. Але я вважаю, що не можна залишати без уваги будівлю, де колись планувалося відродити гуртожиток для медичних працівників. Тому наполегливо прошу зайнятися виготовленням проєктно – кошторисної документації на цю будівлю. Коли вона буде у нас на руках, тоді більша ймовірність швидше знайти та залучити на реалізацію цього важливого проєкту, наприклад, гроші донорів», – надав завдання Болградський міський голова Сергій Димитрієв.

Зазначимо, медики також доповіли про стан захворюваності серед населення.

«Схоже на те, що «ковід» знову підіймає голову. В лікарні побільшало пацієнтів з захворюваністю на пневмонію», – поінформував Віктор Дішлі. Його слова підтвердила й заступниця головного лікаря КНП «Болградський районний ЦПМСД» Болградської міської ради Ольга Кара.

«Тільки в Болградській громаді на минулому тижні було зафіксовано 6 випадків ковіду. Тому не зайвим буде нагадати про профілактичні мери та на необхідність своєчасного звертання за медичною допомогою», – зазначила лікарка.

Ольга Кара також повідомила, що в Центрі повним ходом йде вакцинація, активно проводяться медичні огляди напередодні нового навчального року.

На апаратній нараді було обговорено стан роботи й інших структурних підрозділів Болградської міської ради. Їх керівники отримали чергові доручення від Болградського міського голови, про виконання яких відзвітують на наступній нараді.

За інформацією Болградської міської ради