1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: В ГОРОДНЕНСЬКІЙ...

НОВИНИ ГРОМАД: В ГОРОДНЕНСЬКІЙ ГРОМАДІ В СЕЛІ ДМИТРІВКА З’ЯВИЛАСЯ КАПЛИЦЯ

За ініціативою Попазогло Георгія Івановича та його сина Дениса у Дмитрівці завершено будівництво каплиці. Ідея зародилася давно й три роки тому, отримавши благословення Митрополита Агафангела Одеського та Ізмаїльського Савіна Олексія Михайловича, організували будівництво за сімейні кошти.

Поруч із каплицею знаходилася криниця, яку родина Попазогло вирішила облагородити та захистити від зовнішніх факторів (колодязь обгородили стінами, встановили дах, а також хвіртку). До будівництва захисної споруди для колодязя із посильною допомогою підключились і мешканці села.

Голова Городненської громади виділив трактор для облаштування території.

Жителі села та адміністрація громади дякують родині Попазогло за чудову ідею та її здійснення.

«Все життя хотів щось пам’ятне залишити по собі… Тут місцеві жителі та проїжджі мандрівники, зупинившись біля каплиці, зможуть не лише помолитися, а й напитися чистою колодязною водою. Отримають ще одну нагоду наблизитись до Бога», – сказав глава сім’ї Попазогло.

У суботу, 3 серпня 2024 р., заплановано святкову літургію для освячення нових споруд, яку проведе благочинний Ізмаїльського округу Преосвященніший вікарний єпископ Сергій, настоятель Свято-Костянтино-Єленинського монастиря м. Ізмаїл, священнослужителі громади та найближчих населених пунктів.

За інформацією Городненської сільської ради