1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ПЕНСІЙНИЙ ФОНД УКРАЇНИ СПІЛЬНО...

ПЕНСІЙНИЙ ФОНД УКРАЇНИ СПІЛЬНО З МІНІСТЕРСТВО ЦИФРОВОЇ ТРАНСФОРМАЦІЇ УКРАЇНИ РОЗШИРИЛИ МОЖЛИВОСТІ ВИКОРИСТАННЯ ДОКУМЕНТІВ З МОБІЛЬНОГО ЗАСТОСУНКУ #ДІЯ

📧 Раніше впроваджений механізм використання документів з ресурсу Мінцифри доповнено електронними копіями свідоцтва про народження та реєстраційного номера платника податків (#РНОКПП), які є аналогом паперових документів.

🆔 Відтепер за наявності свідоцтва про народження та податкового номера в Дії для отримання послуг у сервісних центрах Пенсійного фонду України можна не брати з собою не тільки ID-карту, а й ці документи.

❓Як скористатись шерингом документів?

🗂 Щоб скористатись можливістю шерингу, достатньо відкрити свої цифрові документи в застосунку Дія, натиснути на необхідний документ та обрати штрихкод, продиктувати працівнику сервісного центру 13-значний код та підтвердити запит на передачу даних у Дії до Пенсійного фонду України.

ℹ Після цього цифрова копія документа автоматично завантажується в інформаційну систему Фонду і працівник сервісного центру може використовувати її для подальшого опрацювання.

❓Для яких послуг можна використати?

⬇ Шеринг цифрових документів може бути корисний при:

🔹 призначенні/перерахунку пенсій, субсидій, пільг, страхових виплат;

🔸 призначенні соціальних послуг;

🔹 розв’язанні всіх питань щодо виплати призначених коштів (зміні способу виплати, зміні банківських реквізитів, переведенні пенсійної виплати за новим місцем проживання, поновленні виплати пенсії);

🔸 виправленні/уточненні персональних даних у реєстрі застрахованих осіб;

🔹 оформленні та отриманні пенсійного посвідчення;

🔸 отриманні довідок (ОК-5,ОК-7), витягів з електронного реєстру листків непрацездатності, інших документів;

🔹 оформленні допомоги на поховання тощо.

📍 Детальніше: https://tinyurl.com/mpcwad3t