1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ПЕРШИЙ ЗАСТУПНИК ГОЛОВИ БОЛГРАДСЬКОЇ...

ПЕРШИЙ ЗАСТУПНИК ГОЛОВИ БОЛГРАДСЬКОЇ РВА ВЗЯВ УЧАСТЬ У СЕРПНЕВІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ ОСВІТЯН

22-23 серпня в м. Одеса проходить щорічна серпнева конференція освітян під назвою «ОСВІТА ОДЕЩИНИ: МРІЯТИ, НАДИХАТИ, ЗМІНЮВАТИ» за участі заступника голови Одеської ОДА Антона Шалигайла.

Організатори: Дитячий Фонд ООН ЮНІСЕФ, БО Благодійний Фонд «Вітри Змін» спільно з Департаментом освіти і науки Одеської обласної державної адміністрації.

Від Болградського району у заході взяв участь перший заступник голови Болградської РВА Валерій Єребакан та керівники відділів освіти громад району.

На трьох панельних дискусіях за участі експертів розглянули та обговорили важливі питання початку нового навчального року: створення безпечних умов, безбар’єрне освітнє середовище, впровадження реформи профільної середньої освіти в нашому регіоні тощо.

«І в цьому навчальному році безпека дітей та освітян для держави в цілому та Одеської обласної державної адміністрації зокрема – є пріоритетом.

Останнім часом зроблено багато, аби здобувачі освіти й працівники закладів почували себе захищеними.

Від імені начальника ОДА Олега Кіпера, дякую за спільну кропітку роботу щодо формування безпечного освітнього середовища та якісної підготовки закладів освіти області до нового навчального року.

Окрема подяка нашим міжнародним партнерам, які підтримують освіту, зокрема благодійному фонду ЮНІСЕФ.

Цьогоріч 650 шкіл області із 702 вийдуть на очне навчання. Разом з тим дано доручення створити безпечні умови у кожному закладі освіти.

Також докладено максимум уваги реформам, які вже успішно реалізуються, навіть попри війну – це формування мережі старшої профільної школи, покращення якості шкільного харчування під егідою Першої леді Олени Зеленської, нові осередки предмета «Захист України», турбота про ментальне здоров’я.

Працюємо разом задля наших дітей “,- акцентував у своєму виступі перед освітянами Одещини Антон Шалигайло.

Сьогодні на учасників конференції чекає практичний тренінг щодо функціонування української мови як державної в закладах освіти та основну увагу буде приділено ментальному здоров’ю як важливої частини в умовах воєнного часу.

и ещё 4

Смотреть статистику

Продвигать публикацию

Нравится

Комментировать

Отправить

Поделиться