1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ПРЕДСТАВНИКИ  БОЛГРАДСЬКОЇ РВА ВЗЯЛИ...

ПРЕДСТАВНИКИ  БОЛГРАДСЬКОЇ РВА ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У НАРАДІ УПОВНОВАЖЕНОГО ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ З ПРАВ ЛЮДИНИ

В межах повноважень, наданих Законом України «Про Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини», та в умовах збройної агресії Російської Федерації проти України, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини здійснює постійний парламентський контроль за додержанням конституційних прав і свобод людини і громадянина.

Так, у 2024 році проведено аналіз стану виконання Стратегії державної політики щодо внутрішнього переміщення на період до 2025 року, схваленої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 7 квітня 2023 року № 312-р (далі – Стратегія). На основі проведеного аналізу сформовано звіт, в якому висвітлено стан виконання Стратегії та операційного плану з її реалізації протягом квітня 2023 року – квітня 2024 року.

Сьогодні, перший заступник голови Болградської РВА Валерій Єребакан спільно з начальником управління соціального захисту населення Болградської РВА Олександром Рожковим в онлайн режимі взяли участь  у заході з представлення аналізу виконання Стратегії державної політики щодо внутрішнього переміщення на період до 2025 року. Модератором заходу стала Ольга Алтуніна – представник Уповноваженого з прав громадян, постраждалих внаслідок збройної агресії проти України.

Презентацію аналізу стану виконання Стратегії державної політики щодо внутрішнього переміщення на період до 2025 року представив перед присутніми Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець. Він надав відповіді на поставлені питання учасників заходу.

Крім того, під час наради були обговорені практичні аспекти та проблемні питання виконання Стратегії державної політики щодо внутрішнього переміщення на період до 2025 року – національний вимір.

По кожному з розглянутих питань були прийняті відповідні рішення.

За результатами наради перший заступник голови Болградської РВА Валерій Єребакан надав відповідні доручення спеціалістам управління соціального захисту населення Болградської РВА.