1. /
  2. Новини
  3. /
  4. У РАМКАХ РЕАЛІЗАЦІЇ ПІЛОТНОГО...

У РАМКАХ РЕАЛІЗАЦІЇ ПІЛОТНОГО ПРОЄКТУ ОДЕСЬКА ОБЛАСТЬ ОТРИМАЛА 21 НОУТБУК ВІД ЮНЕСКО!

19 серпня Департамент освіти і науки Одеської обласної державної адміністрації отримав 21 ноутбук від ЮНЕСКО у рамках пілотного проєкту зі створення безпечного освітнього середовища

Проєкт реалізується за підтримки Фонду Президента України з питань освіти, науки та спорту, Міністерства освіти і науки України, ЮНЕСКО, Національної поліції, ДСНС, МВС та уряду Японії та має на меті створення безпечних умов для навчання дітей, базований на досвіді ЮНЕСКО у сфері освіти в умовах надзвичайних ситуацій, а також є частиною Національної програми психічного здоровʼя та психосоціальної підтримки, якою опікується Перша леді Олена Зеленська.

Девайси передбачені для 6 територіальних громад (Балтська Любашівська, Ізмаїльська, Березівська, Арцизька, Овідіопольська), які реалізують у себе даний пілот.

У цих громадах створено посади спеціалістів з безпечного освітнього середовища, які пройшли навчання в Одеському державному університеті внутрішніх справ.

Важливим аспектом цієї ініціативи є також впровадження супервізорів для інклюзивно-ресурсних центрів, що допомагатимуть дітям з особливими потребами здобувати якісну освіту. Тож сучасне комп’ютерне обладнання не лише сприятиме ефективності їхньої роботи, але й створить нові можливості для розвитку.