1. /
  2. Новини
  3. /
  4. УВАГА ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ

УВАГА ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ

Департамент охорони здоров’я Одеської обласної державної адміністрації звертається до усіх громадян країни, особливо до батьків неповнолітніх дітей!

За останній час зафіксовано значне збільшення випадків дитячого травматизму різного ступеня важкості та смертності серед дітей, а саме: діти випадають з вікон, тонуть на водоймах, попадають під колеса машин, отримують серйозні травми через неправильне застосування електричних приладів та відбувається багато інших трагічних подій.

Просимо усіх дорослих громадян, особливо батьків, провести з дітьми бесіди та проінформувати їх щодо поведінки на прогулянці, біля водойм, безпечного поводження з технікою в дома тощо.

Вкрай важливо посилити увагу, догляд та контроль за малечею, мінімізувати перебування дітей в місцях підвищеного небезпечного ризику для їхнього життя:

– не залишайте дітей одних в кімнаті з відкритими вікнами на провітрювання;

– забезпечте контроль над дітьми у використанні електрообладнання;

– супроводжуйте дітей під час купання на водоймах без дорослих тощо.

Памʼятайте! Легковажне поводження малечі з вогнем, газом, електричними приладами, невідомими предметами, незнання елементарних правил безпечної поведінки, залишення дітей напризволяще – першопричини сумних та трагічних наслідків.

Акцентуємо увагу, що повну відповідальність за безпеку та догляд дітей до 18 років несуть саме батьки.