1. /
  2. Новини
  3. /
  4. В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ ПРОАНАЛІЗОВАНО...

В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА СУМУ ПОНАД 82 МЛН ГРИВЕНЬ

Сьогодні в.о. голови Болградської районної державної (військової) адміністрації Валерій Єребакан провів робочу нараду з питань раціонального витрачання бюджетних коштів в громадах Болградського району за тиждень.

У засіданні взяли участь заступник голови Болградської РВА Олександр Іорданов та начальник відділу фінансів Болградської РВА Павло Синельников.

Зважаючи на першочергові потреби держави у спрямуванні коштів на потреби обороноздатності України, присутні ретельно проаналізували публічні закупівлі територіальних громад на предмет їх доцільності та відповідності очікуваної вартості предмета закупівлі.

Так, з 01 по 07 серпня 2024 року спеціалістами Болградської РВА розглянуто 19 тендерних закупівель, які здійснювались територіальними громадами району на загальну суму 82 680 тис. грн.

Основними замовниками закупівель протягом звітного періоду стали відділи освіти територіальних громад Болградського району. На даний час проводиться підготовка до нового навчального року, облаштування закладів загальної освіти та дошкільних закладів освіти згідно вимог НУШ. Предметом закупівлі виступають комплекти мультимедійного обладнання для інтерактивних класів, послуги з технічного обслуговування обладнання та механізмів, послуги з ремонту, а також закупівлі швидко споруджуваної модульної споруди для улаштування найпростішого укриття, протипожежне, рятувальне та захисне обладнання.

Також Арцизькою міською радою оголошено тендер на реконструкцію очисних каналізаційних споруд повної біологічної очистки м. Арциз на суму 79,9 млн. грн.

Особливу увагу було приділено закупівлям, які викликали сумніви щодо їх доцільності або у вартості можуть бути ознаки завищення цін. Учасники робочої групи надали рекомендації деяким громадам щодо усунення виявлених недоліків.

Нагадаємо, що розпорядженням голови (начальника) обласної державної (військової) адміністрації від 12 жовтня 2023 Nº 834/A-2023 утворено робочу групу «Прозорість та підзвітність» в Одеській області, з метою здійснення контролю за видатками усіх бюджетів регіону. Головне завдання робочої групи – побудувати систему так, щоб усі процеси, які відбуваються, були повністю прозорими. Це важлива умова довіри людей та запорука співпраці з міжнародними партнерами.