1. /
  2. Новини
  3. /
  4. В ОБЛАСТІ ПРОДОВЖУЄТЬСЯ ТЕНДЕНЦІЯ...

В ОБЛАСТІ ПРОДОВЖУЄТЬСЯ ТЕНДЕНЦІЯ ДО ЗРОСТАННЯ ЗАХВОРЮВАНОСТІ НА COVID-19

За останній тиждень, порівняно з попереднім, рівень захворюваності зріс в 1,5 рази.

📅За минулий тиждень в області зафіксовано 742 нових, лабораторно підтверджених випадки COVID-19, захворіли 602 дорослих та 140 дітей.

📊У структурі захворюваності основну частку займало доросле населення (81%), серед яких переважає вікова група 30-64 років (до 65%).

👨‍⚕️На лікуванні перебуває 141 пацієнт, з них 67 дітей.

▪️ Звертаємо вашу увагу про необхідність вакцинації проти COVID-19 для населення із групи ризику: старшим за 60 років, людям, які мають ослаблений імунітет чи супутні захворювання та перебувають у групі ризику важкого перебігу.

▪️ Інформацію про найближчі пункти вакцинації, їхні адреси та графік роботи можна знайти за посиланням http://surl.li/wxlokm або дізнатись зателефонувавши до контакт-центру МОЗ за номером 0 800 60 20 19.

▪️ Медичні заклади області, які надають послуги з вакцинації забеспечені імунобіологічними препаратами для проведення щеплень у повному обсязі.

▪️ Звертаємо вашу увагу, що від 5 серпня 2024 року наказом Міністерство охорони здоров’я України №1380 затверджені оновлені рекомендації щодо щеплення проти СOVID-19. Відтак, схеми вакцинації для населення спрощуються: для більшості людей достатньо зробити одне щеплення проти СОVID-19. Для людей, які входять до групи ризику тяжкого перебігу COVID-19, передбачено введення більшої кількості доз — тобто ревакцинація через 6-12 місяців. Детальніше http://surl.li/sqavsc

✅Щоб отримати щеплення або вакцинувати свою дитину, зверніться до сімейного лікаря або до найближчого закладу охорони здоров’я.

✅Пам’ятайте, вакцинація від COVID-19 – це простий крок до вашої безпеки та здоров’я. Захистіть себе і своїх близьких!

🔗Детальніше ознайомитися з епідемічною ситуацією в регіоні можна на нашому сайті – http://surl.li/wjxccb