1. /
  2. Новини
  3. /
  4. В ОДЕСЬКІЙ ОДА ПРОАНАЛІЗУВАЛИ...

В ОДЕСЬКІЙ ОДА ПРОАНАЛІЗУВАЛИ РЕЗУЛЬТАТИ ПРОВЕДЕННЯ МОБІЛІЗАЦІЙНИХ ЗАХОДІВ В РАЙОНАХ ОБЛАСТІ

Сьогодні під головуванням  начальника  Одеської ОВА Олега Кіпера в онлайн режимі відбулась робоча нарада, під час якої було розглянуто стан  виконання мобілізаційних заходів за період  з 01-15 серпня 2024 року.

Від Болградського району в нараді взяли участь голова Болградської РВА Михайло Шарафаненко, заступник голови Болградської РВА Валерій Єребакан, начальник Болградського РТЦК та СП Анатолій Кушнір, начальник Болградського районного відділу поліції Роман Михайлов та головний спеціаліст сектору мобілізаційної роботи апарату Болградської РВА Андрій Ільчинський.

Зазначимо, що 11 квітня 2024 року Верховна Рада ухвалила новий Закон про мобілізацію. Мобілізація в Україні є важливою складовою національної безпеки. Виконання всіх завдань дозволить ефективно доукомплектувати  Збройні Сили України, аби вони й надалі могли захищати країну від агресора.

Під час наради присутні обговорили план виконання мобілізаційних заходів по кожному району протягом зазначеного періоду та проблемні питання районних державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування, які виникають в ході організації оповіщення військовозобов’язаних про їх прибуття для уточнення військово-облікових даних, а також роботу військово-лікарських комісій.

Болградський район протягом звітного періоду виконав план мобілізаційний заходів на 75% та знаходиться в п’ятірці лідерів по Одеській області.

За результатами наради начальник Болградської РВА надав відповідні доручення керівникам структурних підрозділів Болградської РВА та головам громад.