1. /
  2. Новини
  3. /
  4. В РАМКАХ ДІЯЛЬНОСТІ РОБОЧОЇ...

В РАМКАХ ДІЯЛЬНОСТІ РОБОЧОЇ ГРУПИ «ПРОЗОРІСТЬ І ПІДЗВІТНІСТЬ» В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 15,7 МЛН ГРИВЕНЬ.

Протягом липня 2024 року в Болградському районі розглянуто 33 тендерні закупівлі, які здійснювались територіальними громадами району на загальну суму 15756,9 тис. грн.

Особливу увагу було приділено закупівлям, які викликали сумніви щодо їх доцільності або у вартості можуть бути ознаки завищення цін. Це зокрема послуги з технічного обслуговування обладнання та механізмів, послуги з ремонту, технічного обслуговування дорожньої інфраструктури і пов’язаного обладнання, а також закупівлі швидкоспоруджуваної модульної споруди для улаштування найпростішого укриття, протипожежне, рятувальне та захисне обладнання, твердого та дизельного палива, закупівля паливно-мастильних матеріалів, мультимедійного обладнання, закупівля будівельних матеріалів, послуги з нерегулярних пасажирських перевезень, закупівля продуктів харчування, обладнання для харчування закладів освіти, телевізійне й аудіовізуальне обладнання, а також послуги лікувальних закладів.

Під час розгляду договорів Болградської та Теплицької громад, зафіксовано ознаки завищення цін.

За результатами аналізу робоча група доручила головам громад надати роз’яснення та обґрунтування щодо виявлених зауважень та у разі виявлення порушень скасувати відповідні тендерні закупівлі.

Кошти місцевих бюджетів мають витрачатись раціонально і першочергово на підтримку Збройних Сил України!