1. /
  2. Новини
  3. /
  4. В ТАРУТИНСЬКІЙ ГРОМАДІ ВІДКРИЛИ...

В ТАРУТИНСЬКІЙ ГРОМАДІ ВІДКРИЛИ МЕМОРІАЛЬНУ ДОШКУ ЗАГИБЛОМУ ВОЇНУ АРТУРУ ГРАМІ

Вже третій рік триває війна в Україні…Захищаючи нашу державу та весь український народ гинуть на війні кращі сини та доньки України. Одним із символів пам’яті про тих, хто віддає своє життя за свободу та незалежність – є меморіальні дошки.

16 серпня 2024 року в Державному навчальному закладі «Тарутинський професійний аграрний ліцей» відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки випускнику ліцею, а згодом – майстру виробничого навчання закладу, молодшому сержанту ЗСУ – Артуру Грамі.

З другого дня повномасштабного вторгнення росії Артур став до служби у роті охорони Болградського ТЦК, а у травні того ж року потрапив на передову. У складі 28-ї окрема механізованої бригади він брав участь у звільненні Миколаївської області, Чорнобаївки, Херсона. За видатні особисті якості був нагороджений медаллю «За оборону рідної держави» і відзнакою командувача Сухопутних військ ЗСУ «За звитягу». 11 липня 2023 року став для рідних захисника та усіх, хто його знав, чорним днем – загинув Артур, на передовій на бахмутському напрямку.

На відкриття меморіальної дошки прийшли близькі та рідні загиблого, колеги, побратими, працівники селищної ради, представники Тарутинської Ради ветеранів, громадськість.

Право відкрити меморіальну дошку було надано дружині і матері Артура – Олені Петрівні та Олені Миколаївні.

Клірик Свято-Петро-Павлівського храму с-ща Тарутине – протоієрей Олександр Кожухаренко освятив меморіальну дошку.

Зі зворушливими словами про Артура як про надзвичайно позитивну та доброзичливу людину, мужнього та сміливого воїна до присутніх звернулись побратим Юрій Перетятко, наставник та друг Валерій Вічев, завідувач сектору ветеранської політики Тарутинської селищної ради Леонід Кісеолар, підприємець Валентина Матюхіна.

Валентина власним коштом виготовила меморіальну дошку, за що їй велика подяка!

Учасники заходу поклали квіти та хвилиною мовчання вшанували пам’ять й подвиг Артура Грами та всіх загиблих у війні.

Відтепер пам’ятний знак на стіні Тарутинського професійного аграрного ліцею буде постійним спогадом сьогоднішнім і наступним поколінням про патріотизм і героїчний подвиг випускника, майстра виробничого навчання та захисника Батьківщини.

Світла пам’ять про Героя назавжди залишиться у наших серцях!

Слава Героям України!

и ещё 6

Статистика и объявления

Продвигать публикацию

Все реакции:

33