1. /
  2. Новини
  3. /
  4. В БОЛГРАДСЬКІЙ РВА ВІДБУЛОСЬ...

В БОЛГРАДСЬКІЙ РВА ВІДБУЛОСЬ ЗАСІДАННЯ ДЕРЖАВНОЇ НАДЗВИЧАЙНОЇ ПРОТИЕПІЗООТИЧНОЇ КОМІСІЇ

Сьогодні, під керівництвом начальника Болградської районної військової адміністрації Геннадія Бамбури пройшло засідання комісії з питань надзвичайної протиепізоотичної ситуації в районі. У заході взяли участь заступник начальника Болградської РВА Дмитро Димітров, заступник начальника Болградського РУ ГУ ДСНС України в Одеській області Оксана Безушенко, заступник начальника Болградського районного відділу поліції Сергій Ряпов та т.в.о. начальника Болградського РУ ГУ Держпродспоживслужби в Одеській області Олена Радулова.

Під час комісії було оголошено неблагополучною МТФ ДП ДГ «Комунар СГІ-СЦНС» за адресою с. Весела Долина, Болградського району та введено карантинні обмеження у зв’язку з виявленням лейкозу великої рогатої худоби.

Як зазначила т.в.о. начальника Болградського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області Олена Радулова за результатами дослідження сироватки крові, проведеного випробувальним центром Одеською регіональною державною лабораторією Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів по захисту споживачів, встановлено позитивний результат дослідження на лейкоз у 21 голови великої рогатої худоби в даному господарстві.

З метою недопущення поширення та ліквідації хвороби члени комісії з питань надзвичайної протиепізоотичної ситуації затвердити План заходів організаційно-господарських, ветеринарно-санітарних і спеціальних заходів з ліквідації і профілактики лейкозу на МТФ ДП ДГ «Комунар СГІ-СЦНС».

Керівнику господарства доручено забезпечити виконання передбачених Інструкцією організаційно-господарських, ветеринарно-санітарних заходів та зазначеного Плану заходів.

Карантинні обмеження з неблагополучної ферми будуть зняті за рішенням ДНПК при Болградській районній державній адміністрації після отримання двох підряд негативних результатів серологічного дослідження великої рогатої худоби.

За результатами засідання комісії, начальник Болградської РВА Геннадій Бамбура доручив усім керівникам сільгосппідприємств району, які займаються тваринництвом, дотримуватись всіх вимог з недопущення виникнення зазначеного захворювання в своїх господарствах.