1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: УЧНІ З...

НОВИНИ ГРОМАД: УЧНІ З БОЛГРАДСЬКОЇ ГРОМАДИ ВІДВІДАЛИ БОЛГАРІЮ

Цього року знов в рамках договору про співпрацю між болгарським університетом «Проф. д-р Асен Златаров» та Болградською міською радою діти Болградської громади мали можливість здійсненими поїздку до міста Бургас, Р. Болгарія.

15 учнів з 8 – 10 класів, які мають інтереси в галузі ІТ та планують опанувати сучасні діджитал професії, отримали можливість відвідати болгарський університет «Проф. д-р Асен Златаров» та кампанію Softserve, яка спеціалізується на розробці цифрового софту, а також просто оздоровитись на морі. Болгарська сторона люб’язно зустріла дітей, розмістивши їх в сучасному гуртожитку Професійної гімназії комп’ютерного програмування та інновацій в м. Бургас. Діти мали можливість познайомитись з ректором професором Христо Бозовим та замісником ректора професором Сотіровим.

Відвідувачам з Болградської громади було презентовано базу університету, із роботами, які там є. Майбутні студенти на власні очі змогли переконатися в можливостях представників штучного інтелекту.

Представниками Болградської міської ради, які займались організацією поїздки та супроводжували групу, було розроблено культурно-розважальну програму перебування учнів в Болгарії. Діти відвідали острів Свята Анастасія та сучасний замок в м. Равадіново.

Болгарські ЗМІ про групу наших дітей:
https://www.burgasnews.com/2023/07/20/бъдещи-студенти-от-болград-посетиха-б/
https://btu.bg/index.php/bg/novini-m-bg/1481-info-bolgrad-2023-bg
https://chernomorie-bg.com/post/uchenici-ot-bolgrad-s-interes-kam-it-specialnostite-v-darjavniya-vuz-5136