1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ПРЕДСТАВНИК УПОВНОВАЖЕНОГО ВЕРХОВНОЇ РАДИ...

ПРЕДСТАВНИК УПОВНОВАЖЕНОГО ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ З ПРАВ ЛЮДИНИ В ОДЕСЬКІЙ ОБЛАСТІ ВІДВІДАЛА БОЛГРАДСЬКИЙ РАЙОН

26 липня з робочим візитом Болградський район відвідала Представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Одеській області Марія Попова.

Під час візиту Марія Федорівна провела робочу зустріч з начальником Болградської РВА Геннадієм Бамбурою, першим заступником начальника Болградської РВА Денисом Байлуком та заступником начальника Болградської РВА Вячеславом Куликом, а також з керівниками структурних підрозділів Болградської РВА.

Марія Федорівна розповіла про діяльність інституції Уповноваженого ВРУ з прав людини, зокрема в сфері дотримання прав внутрішньо переміщених осіб, про напрями діяльності регіонального представництва Уповноваженого в Одеській області щодо моніторингу дотримання конституційних прав громадян в Одеській області.

Під час зустрічі проведено аналіз та обмін інформацією щодо стану забезпечення прав і свобод вимушених переселенців на території Болградського району  в умовах воєнного стану, облаштування МКП, надання гуманітарної допомоги та забезпечення їх потреб в зв’язку із вимушеним переміщенням.

Також керівники структурних підрозділів ознайомили  представника Омбудсмана в Одеській області зі станом та облаштуванням захисних споруд в навчальних та медичних закладах району, а також з роботою, яка проводиться в районі із захистом прав дітей.

За результатами зустрічі учасники домовились про постійну співпрацю та подальшу координацію дій для розв’язання актуальних питань недопущення порушення прав людини в Болградському  районі  та надання різнобічної допомоги тим громадянам, які її потребують.

З метою реалізації конституційного права на звернення під час робочої поїздки Представник Уповноваженого провела виїзний  прийом громадян, під час якого до неї звернулись багатодітні матері, волонтери, рідні полонених військових о. Зміїний, військовослужбовці, представники громадських організації та інші мешканці району.