1. /
  2. Новини
  3. /
  4. В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ ВІДЗНАЧИЛИ...

В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ ВІДЗНАЧИЛИ ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ДЕРЖАВНОСТІ

28 липня в Україні  відзначається державне свято – День Української Державності. Цей день встановлено з метою утвердження спадкоємності понад тисячолітньої історії українського державотворення, спираючись на історію української державності та відзначається в час неймовірно жорстокої війни у протистоянні з російською агресією.

На честь цього свята, сьогодні,  на центральній площі м. Болград  пройшла урочиста  церемонія покладання квітів до Меморіалу Слави та підняття Державного прапора України. 

У заході взяли участь начальник Болградської районної військової адміністрації Геннадій Бамбура, голова Болградської районної ради Михайло Садаклієв, голова Болградської міської ради Сергій Димитрієв, керівники територіальних підрозділів Болградського району, керівники структурних підрозділів Болградської РВА, районної та міської рад, представники підприємств, установ та організацій району й громадськість.

«День Української Державності в Україні нагадує нам про тисячолітню історію державотворення нашої країни. У це свято ми вшановуємо всі етапи нашого державотворення – від Русі до сьогодення, і всіх, хто доклав зусиль, щоб Україна існувала як незалежна, демократична держава. Державність є уособленням шляху нації до власної держави. Ядром державності є воля до самовизначення, історичний досвід народу, його менталітет і правові традиції. А держава – це спосіб забезпечення і запорука цілісного існування нації», – зазначив у своїй привітальній промові начальник Болградської РВА Геннадій Бамбура.

З нагоди відзначення День Української Державності перші особи району та громади  вручили Почесні грамоти Болградської  районної військової адміністрації, Болградської районної та міської ради кращим представникам, які досягли значних здобутків у професійній діяльності в різних галузях.

Також присутні поклали квіти до пам’ятника видатного державного діяча України – Т.Г. Шевченко.

У приміщенні Болградської централізованої бібліотечної системи відбувся історичний екскурс «Історія та сучасність нашої держави».  

Відзначення Дня Української Державності у Болградському районі не обмежиться одним днем: протягом усього року в районі проводитимуть відповідні культурно-мистецькі та інформаційно-просвітницькі акції. 

Згідно Указу Президента з наступного року українці цей день визначатимуть 15 липня.