1. /
  2. Новини
  3. /
  4. В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОННОМУ ЦЕНТРІ...

В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОННОМУ ЦЕНТРІ ПРОБАЦІЇ  ОБГОВОРИЛИ ТЕМУ ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ

28 липня 2023 року в Болградському районному секторі філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області разом з фахівцем соціальної роботи КУ «Центр надання соціальних послуг» Болградської міської ради  Оленою Македонською було проведено захід на тему: «Торгівля людьми».

Під час заходу фахівець ознайомила клієнтів пробації  з поняттям «торгівля людьми», що є формою сучасного рабства та порушення прав людини, яка не втрачає своєї актуальності і  у ХХI столітті для жодної країни світу.

       Наразі для українців, в умовах військово стану, ризик потрапляння в ситуацію торгівлі людьми як всередині країни, так і за її межами став ще більшим. Багато громадян переїхали із зони бойових дій в інші регіони або за кордон та шукають роботу.  

Було зазначено, що раніше поняття «торгівля людьми» включало в себе здебільшого сексуальне рабство, то сьогодні воно увібрало широкий спектр форм: від трудової експлуатації до нелегальної трансплантації органів. Торгівля людьми становить собою складний, багатоетапний процес, кожна стадія якого супроводжується певними діями, спрямованими, насамперед, на поставлення жертви в повну залежність від торгівця людьми.

Під час бесіди було зроблено акцент на тому, що на законодавчому рівні держава намагається захистити своїх громадян. Постановою КМУ від 18.01.2012 №29 Міністерство соціальної політики визначено національним координатором у сфері протидії торгівлі людьми. Відповідно до Закону України «Про протидію торгівлі людьми» особа, яка вважає себе постраждалою від торгівлі людьмимає право звернутися до місцевої державної адміністрації із заявою про встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми, та до органів Національної поліції щодо захисту прав і свобод.

Колектив Болградського районного

сектору філії Державної установи

«Центр пробації» в Одеській області