1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НАЧАЛЬНИК БОЛГРАДСЬКОЇ РВА ВЗЯВ...

НАЧАЛЬНИК БОЛГРАДСЬКОЇ РВА ВЗЯВ УЧАСТЬ У СЕЛЕКТОРНІЙ НАРАДІ ЗАСТУПНИКА МІНІСТРА ЕКОНОМІКИ УКРАЇНИ

Сьогодні начальник Болградської РВА Геннадій Бамбура спільно з головою Болградської районної ради Михайлом Садаклієвим, заступником начальника Болградської РВА Дмитром Дімитровим та начальником відділу економіки та  агропромислового розвитку Болградської РВА Світланою Вербановою взяли участь у селекторній нараді заступника Міністра Економіки України Надії Бігун стосовно спільних програм розвитку регіонів.

Під час наради заступник Міністра економіки України зазначила, що на початку широкомасштабного вторгнення Уряд максимально спростив всі процедури державних закупівель та дозволив прямі контракти без конкурсів. З часом закупівлі почали повертатися до звичайної практики. Втім, замовники звикли до того, що контролю мало, тому тепер нагляд має підсилюватися, тому що запит на справедливість у суспільстві дуже великий. Відтепер всі закупівлі, які проводяться громадами під контролем держави.

Крім того, було зазначено, що Мінекономіки реалізує низку програм, спрямованих на підтримку вітчизняного бізнесу. За її словами, бізнес активно користується можливістю отримати доступні кредити за програмою “Доступні кредити 5-7-9%”, за якою вже видано 203 млрд. грн. Найближчим часом вона буде модернізована під потреби бізнесу, що працює на деокупованих територіях, та переробних підприємств. Зокрема, пропонується знизити для них відсоткову ставку по кредиту та збільшити покриття портфельних гарантій.

Окрім того, вдосконалюється система публічних закупівель, які в нинішніх умовах можуть бути суттєвим важелем допомоги малому та середньому бізнесу, як джерело замовлень.

Надія Бігун також нагадала, що підприємці мають можливість скористатись грантовими програмами для започаткування й розвитку бізнесу в рамках урядового проекту єРобота. І в цьому напрямку особлива увага приділяється компаніям переробної галузі, які виготовляють продукцію високої доданої вартості.