1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: БОЛГРАДСЬКА...

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: БОЛГРАДСЬКА РВА ПРОАНАЛІЗУВАЛА ТЕНДЕРИ ГРОМАД

В межах діяльності робочої групи «Прозорість та підзвітність» Болградською РВА постійно проводиться моніторинг публічних закупівель, які проводяться в громадах району.

30 травня перший заступник голови Болградської районної державної (військової) адміністрації Валерій Єребакан спільно з заступником Болградської РВА Олександром Іордановим та начальником відділу фінансів Болградської РВА Павлом Синельниковим провів робочу нараду з питань раціонального витрачання бюджетних коштів в громадах Болградського району.

Так, за період з 22 по 29 травня 2024 року спеціалістами Болградської РВА розглянуті всі закупівлі, які здійснюються територіальними громадами району. В результаті моніторингу, особливу увагу було приділено закупівлям які викликали сумніви щодо їх доцільності або у вартості можуть бути ознаки завищення цін та прямим договорам.

Відпрацьовано 10 закупівель на загальну суму 3858,2 тис. грн. проведених в Болградській, Теплицькій, Василівській, Городненській, Криничненській, Кубейській та Тарутинській громадах району.

Мовилося про низку закупівель, які проводяться в цих громадах щодо капітального ремонту найпростіших укриттів у закладах освіти, придбання продуктів харчування, паливно-мастильних матеріалів та інших закупівель.

За результатами проведеного аналізу головам громад доручено дотримуватись внесених змін до Бюджетного кодексу України та Закону України про Державний бюджет України на 2024 рік при фінансуванні видатків з місцевих бюджетів.

Також були проаналізовані укладені прямі договори громадами району. Голові Городненської громади рекомендовано переглянути умови прямого договору та відмінити проведення закупівлі продуктів харчування, у зв’язку з невідповідністю цін середньоринковим.

По завершенні перший заступник голови Болградської РВА надав ряд відповідних доручень заступнику та керівникам структурних підрозділів Болградської РВА.