1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: АРЦИЗЬКІ ПАРАМЕДИКИ...

НОВИНИ ГРОМАД: АРЦИЗЬКІ ПАРАМЕДИКИ ТРЕНУВАЛИСЯ РЯТУВАТИ ЛЮДЕЙ В УМОВАХ МАСОВОГО УРАЖЕННЯ

У селі Маринівка Усатівської громади відбулися наймасштабніші за понад 10 років обласні навчання бригад медицини катастроф «Міжлимання – 2024».

Понад 9 годин 16 бригад ЕМД з усієї області, понад 80 учасників, загони швидкого реагування «Червоного Хреста» навчалися ліквідовувати наслідки масових випадків з імітованим ураженням великої кількості цивільного населення.

В заході взяли участь медики Арцизької станції екстреної (швидкої) медичної допомоги КНП “Одеський ОЦЕМД і медицини катастроф”.

Для проведення навчань на місцевому стадіоні було підготовлено вісім тематичних станцій, які координували, надаючи інструкції учасникам, співробітники навчально-тренувального центру обласної екстренки. Це, наприклад, станції “Критичний пацієнт”, “Критично педіатричний пацієнт”, “Хімічна станція” тощо. Таким чином, учасники могли продемонструвати весь спектр своїх знань та навичок, а судді – оцінити рівень підготовки фахівців.

Одним з самих яскравих моментів навчань став «масовий випадок», за легендою у житловій забудові сталися вибухи, і вже за кілька хвилин на місце почали прибувати бригади рятувальників та бригади медицини катастроф, стартувало медичне сортування і був розгорнутий оперативний штаб.

На цьому етапі медики мали надати допомогу 20 постраждалим, яких грали реальні люди – працівники різних підстанцій Центру та “Червоного хреста”.

Симуляція масового випадку дійсно вражала масштабністю і, як зазначила генеральна директорка Центру Світлана Ізосімова, було приємно спостерігати за злагодженими діями наших медиків і тим, з якою відповідальністю та серйозністю вони підійшли до ліквідації цієї надзвичайної ситуації.

Для створення атмосфери максимального наближення до реальної ситуації використовувалися димові шашки, звукові ефекти, а також була залучена спецтехніка рятувальників, які зазвичай також одним із перших прибувають на місця подій.

Коли всі станції були пройдені учасниками, а бали були підраховані, розпочалась церемонія нагородження найкращих бригад МК у навчаннях «МІЖЛИМАННЯ-2024».

Учасники і всі, хто відзначився в організації навчань, були нагороджені почесними грамотами за номінаціями.

Також усі учасники та вболівальники отримали пам’ятний фотоальбом, виданий до десятиріччя Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Одеської області за підтримки Незалежної профспілкової організації.

За інформацією Арцизької міської ради