1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: ПРЕДСТАВНИКИ ГОРОДНЕНСЬКОЇ...

НОВИНИ ГРОМАД: ПРЕДСТАВНИКИ ГОРОДНЕНСЬКОЇ ГРОМАДИ ВІДВІДАЛИ НІМЕЧЧИНУ

У червні 2024 року представники Городненської громади взяли участь у фахово-інформаційній поїздці до Німеччини на тему: «Розвиток сільських території та сучасні тенденції сільськогосподарського виробництва в ЕС на прикладі федеральної землі Саксонії» в рамках пілотного проекту «Німецько-український агрополітичний діалог» (#АПД).

Учасники делегації – експерти українських організацій та представники 8 пілотних громад з 5 регіонах України мали можливість ознайомитися: з організацією та структурою адміністративної системи і секторі сільського господарства та розвитку сільських території; з підходами до формування політики сільського розвитку; з прикладами успішних проєктів розвитку сільських територій (в ч.т. LEADER); з досвідом саксонських муніципалітетів та їх викликами; зі збутом регіональних продуктів; з відповідальним поводженням з тваринами та навколишнім середовищем; з актуальними тенденціями сільськогосподарського виробництва в ЄС на навчальному господарстві Noosen та Kӧllitsch.

На офіційній зустрічі в Земельному відомстві Саксонії представники ТГ презентували власні громади, обговорили спільні виклики та проблеми з німецькими колегами.

Дякуємо організаторам, а саме, керівництву проєкту АПД, в особі Марії Ярошко, приймаючій стороні AIK AGBAR Consulting, Земельному відомству федеральної землі Саксонії за цікаву інформативно насичену поїздку, за бажання ділитися досвідом.

За інформацією Городненської сільської ради