1. /
  2. Новини
  3. /
  4. АПАРАТНА НАРАДА НАЧАЛЬНИКА БОЛГРАДСЬКОЇ...

АПАРАТНА НАРАДА НАЧАЛЬНИКА БОЛГРАДСЬКОЇ РВА

18 червня 2024 року, під керівництвом голови Болградської районної військової адміністрації Михайла Шарафаненка, відбулась щотижнева апаратна нарада. На нараді були присутні заступники голови та керівники структурних підрозділів районної державної адміністрації.

Про реалізацію проєкту «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги» серед учнів закладів загальної середньої освіти Болградського району на 2023-2024 навчальний рік доповіла в.о. начальника відділу освіти, охорони здоров’я, культури та спорту районної державної (військової) адміністрації Тетяна Ведь. Вона зазначила, що до участі у Всеукраїнських змаганнях в Болградському районі зареєструвалися 95 шкільних команд зі всіх територіальних громад району – це 979 учнів.

Змагання відбувалися у 5 етапів. За загальним заліковим результатом Болградський район став одним із найкращих.

13 червня команди Болградського району з футзалу та волейболу виборювали право стати найкращими в України на всеукраїнських змаганнях в місті Київ.

Змагання об’єднали учнів різних вікових категорій, вчителів, тренерів, батьків. Серед юних спортсменів – діти ВПО, діти захисників країни.

На проведення всіх етапів змагань територіальними громадами було витрачено близько 300 тис. грн.

Начальник управління соціального захисту населення районної державної (військової) адміністрації Олександр Рожков доповів про порядок та стан надання статусу ветерана війни (учасника бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни, члена сім’ї загиблого (померлого) ветерана війни, учасника війни). Він ознайомив присутніх з порядком видачі посвідчень особам з інвалідністю внаслідок війни та членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни Згідно діючого законодавства.

Було зазначено, що з 1 січня 2024 року були видані такі посвідчення:

– “Посвідчення члена сім’ї загиблого” – видано 20 посвідчень;

– “Посвідчення особа з інвалідністю внаслідок війни” – видано 9 посвідчень згідно статті 10 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”.

У завершенні наради Михайло Володимирович надав ряд відповідних доручень керівникам структурних підрозділів районної військової адміністрації.