1. /
  2. Новини
  3. /
  4. В РАМКАХ РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОСВІТНИЦЬКОЇ...

В РАМКАХ РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОСВІТНИЦЬКОЇ КАМПАНІЇ ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ ПРОГРАМИ З МЕНТАЛЬНОГО ЗДОРОВ’Я «ТИ ЯК?» ЗА ІНІЦІАТИВОЮ ПЕРШОЇ ЛЕДІ ОЛЕНИ ЗЕЛЕНСЬКОЇ В М.ОДЕСА ВІДБУВСЯ ДЕНЬ СПІЛЬНОДІЇ ПІД НАЗВОЮ – «КУЛЬТУРА, ЯКА РОБИТЬ НАС СИЛЬНІШИМИ»

Метою заходу було – нагадати дорослим й дітям про важливість піклування про своє ментальне здоров’я та формування власної стійкості. Продемонструвати, що культурна, творча і духовна активність-це важливий елемент формування стійкості та відновлення для людини, котра має травматичний досвід війни.

Відкрив захід заступник голови Одеської обласної державної адміністрації – Дмитро Радулов.

На заході, завдяки БФ «Вітри Змін», БФ «НЕКСТ», БФ «Спів Дія» та Одеському обласному центру української культури, були організовані майстер-класи, творчі майстерні, де усі охочі могли взяти участь у ліпленні із глини, у виготовленні мотанки, виробити воскові свічки, зайнятись малюванням тощо.

«Всі цивілізовані держави ХХІ століття визнають мʼяку силу і міць культури у творенні змін. І ми, не дивлячись на прагнення агресора знищити нас як націю, як державу, рухаємось в одному напрямку з цивілізованим світом. У напрямку визнання того, що культурні права – це невід’ємна частина фундаментальних прав людини. Право на ідентичність, культурне розмаїття, культурну спадщину, творче самовираження і мистецьку свободу – все це фундамент стабільності у світі, соціальної справедливості і згуртованості, поваги до інакшості, збалансованого розвитку та сприяння миру», – зазначив Дмитро Радулов.

Захід проведено в рамках підтримки впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» за ініціативою Олена Зеленська, Координаційний центр КМУ / Mental Health UA у співпраці з Міністерство охорони здоров’я України, експертного партнерства та підтримки World Health Organization Ukraine.

#психічнездоровʼя

#ЦМЗ_Одеса

#тияк