1. /
  2. Новини
  3. /
  4. АГРОФРОНТ: АНАЛІЗ ЗМІН ДО...

АГРОФРОНТ: АНАЛІЗ ЗМІН ДО ПРОЦЕДУРИ БРОНЮВАННЯ

🌾В умовах воєнного стану питання бронювання військовозобов’язаних стають особливо актуальними для агросектору, де забезпечення безперебійного функціонування є критично важливим для продовольчої безпеки країни.

Нещодавно було внесено зміни до Порядку бронювання військовозобов’язаних, які суттєво впливають на аграріїв.

Алла СТОЯНОВА голова депутатської групи “Аграрна Одещина” розповідає про ключові аспекти.

❗️Нові повноваження Міноборони

🇺🇦Однією з ключових змін є передача повноважень з Генерального штабу Збройних Сил України до Міністерства оборони України. Тепер Міноборони відповідає за наступні питання:

1. Розгляд та погодження списків військовозобов’язаних: Органи державної влади та інші державні органи складають списки військовозобов’язаних, які пропонуються до бронювання на період мобілізації та воєнного часу. Міноборони тепер займається розглядом та погодженням цих списків.

2. Подання погоджених списків до Мінекономіки: Після погодження списки передаються до Міністерства економіки для прийняття відповідного рішення.

3. Доведення рішень до територіальних центрів комплектування: Рішення Мінекономіки щодо бронювання військовозобов’язаних доводяться до відома відповідних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

ПОКРОКОВИЙ АЛГОРИТМ ДІЙ ЩОДО ОТРИМАННЯ БРОНЮВАННЯ ЗА ПОСИЛАННЯМ https://ur0.jp/yYLrz

💬“Зміни до Порядку бронювання військовозобов’язаних є своєчасним і необхідним кроком для забезпечення стабільної роботи агросектора в умовах воєнного стану. Сподіваємось, що Міноборони, взявши на себе нові повноваження, покращить координацію між державними органами та аграріями, що в кінцевому результаті сприятиме зміцненню продовольчої безпеки країни. Аграріям варто активно стежити за оновленнями в законодавстві та користуватися наданими державою програмами підтримки, щоб забезпечити стабільність та розвиток своїх підприємств навіть у складні часи”, – говорить Алла СТОЯНОВА.

💙💛ДІЄМО РАЗОМ ЗАРАДИ ПЕРЕМОГИ!