1. /
  2. Новини
  3. /
  4. УКРАЇНА ОФІЦІЙНО РОЗПОЧАЛА ПЕРЕМОВИНИ...

УКРАЇНА ОФІЦІЙНО РОЗПОЧАЛА ПЕРЕМОВИНИ ПРО ВСТУП ДО ЄС

У Люксембурзі відбулась перша Міжурядова Конференція між Україною та ЄС, що ознаменувала початок фактичних перемовин про членство України в Європейському Союзі.

Українську делегацію очолила Віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина, як головний переговірник.

До учасників конференції через відеозв`язок звернувся Премʼєр-міністр України Денис Шмигаль: «Сьогодні – історичний день. Історичний момент як для України, так і для ЄС. Для українців Європейський Союз – це про цінності та надію. Тисячі українців віддали своє життя за незалежну та європейську Україну. Я схиляю голову перед пам’яттю загиблих українських героїв. Схиляю голову в знак вдячності українським військовим за те, що цей день став можливим, за те, що дали можливість Україні розпочати цей переговорний процес, який зрештою приведе нас до членства в ЄС, – наголосив Премʼєр-міністр України Денис Шмигаль. – Попереду ще багато роботи на шляху до вступу. Ми готові до неї. Ми продемонстрували, що можемо рухатися швидко і досягати неможливого. Сьогоднішня подія це чітко демонструє».

Вступну заяву від України представила Віцепрем’єрка Ольга Стефанішина:

«Початок переговорів щодо вступу України до ЄС є історичним моментом для українців, оскільки європейський вибір був одним з основних об’єднуючих чинників з моменту (часів) проголошення незалежності України, – наголосила урядовиця, – Україна розглядає процес приєднання до ЄС, як інструмент для трансформації та адаптації до стандартів, які вимагаються від усіх членів ЄС, а також для підвищення загальної ефективності та конкурентоспроможності, як ЄС, так і України на міжнародному рівні. Процес вступу є каталізатором значних економічних та політичних реформ в Україні».