1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ЕПІДЕМІЧНА СИТУАЦІЯ В БОЛГРАДСЬКОМУ...

ЕПІДЕМІЧНА СИТУАЦІЯ В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ

За даними моніторингу захворюваність на гострі кишкові інфекції в Болградському районі за тиждень у порівнянні з минулим знизилась на 27,5% Зниження відбулось, в основному, за рахунок дорослих – на 57,1%, серед дітей – на 22,2 %

На цьому тижні захворюваність серед дітей та дорослих розподілилась таким чином 30% та 70% відповідно. Основна питома вага у структурі дитячої захворюваності припадала на вікові групи від 5 до 9 років – 71,4%.

Згідно з факторним аналізом, більшість хворих (70%) пов’язували своє захворювання зі споживанням домашніх страв, приготованих та збережених з порушенням технології. Вживання овочів та фруктів стало причиною у 20% випадків, а порушення приготування молочних сумішей – у 10%.

За минулий період на території району були зареєстровані 3 випадки укусів відомими тваринами, в т.ч. 1 – у дитини до 17 років.

Захворюваність на повітряно – крапельні та вакцинокеровані інфекції – кашлюк, дифтерія, кір не реєструвались.

Захворюваність на грип та ГРВІ знаходилась на сезонному рівні.

За звітний тиждень, з метою моніторингу циркуляції холерного вібріону на об’єктах довкілля в Болградському районі відібрані 6 проб. Холерний вібріон не виділено. Всі хворі з розладами шлунково – кишкового тракту обстежені на холеру, результати негативні.

З метою проведення соціально-гігієнічного моніторингу за станом питної води в Одеській області Болградського ОТГ було відібрано з (3 колодязів та 4 джерела) для дослідження 7 проб на санітарно-мікробіологічні показники, та санітарно-хімічні показники. Усі проби відповідали вимогам ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною».

У ході моніторингових досліджень стану забруднення атмосферного повітря на території Болградської ОТГ м.Болград район «АС» було відібрано 3 проби на вміст оксиду вуглецю, діоксид азоту, пилу, діоксиду сірки, фенолу, формальдегіду. Перевищення гранично допустимих концентрацій не встановлено.

Радіаційний фон залишався на рівні багаторічних спостережень і не перевищував гранично допустимі показники.

Санітарно – епідемічна ситуація залишається на контролі

За інформацією Болградського районного відокремленого підрозділу ДУ “Одеський ОЦКПХ МОЗ”