1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: КНП «БОЛГРАДСЬКА...

НОВИНИ ГРОМАД: КНП «БОЛГРАДСЬКА РАЙОННА ЦЕНТРАЛЬНА ЛІКАРНЯ» БОЛГРАДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ПОПОВНИЛАСЬ ЩЕ ОДНИМ ВАЖЛИВИМ ТА СУЧАСНИМ ДІАГНОСТИЧНИМ ОБЛАДНАННЯМ

Благодійна організація «Всеукраїнська мережа людей, які живуть с ВІЛ/СНІД» передало медзакладу нову сучасну діагностичну систему GeneXpert («Джин Експерт»), яка дозволить не тільки у тисячу разів швидше діагностувати, а й корегувати лікування туберкульозу.

У чому перевага цієї розумної машини, розповів генеральний директор КНП «Болградська ЦРЛ» Віктор Дішлі.

«Це медичне обладнання – дійсно справжній прорив в діагностиці. Саме його з грудня 2010 року Всесвітня організація охорони здоров’я рекомендує країнам, ураженим епідемією туберкульозу. Адже системи GeneXpert дозволяє протягом 2 годин визначити, чи є в мокротинні ДНК мікобактерії туберкульозу та з перших днів призначити пацієнту адекватну терапію. Друга важлива перевага її наявності в Болградській лікарні полягає в тому, що пацієнтам, у яких є підозра на туберкульоз, для встановлення остаточного діагнозу вже не потрібно буде їхати в Центр соціально значущих хвороб, найближчий з яких знаходиться в Одесі. Причому це стосується не лише мешканців Болградської громади, а всього Болградського району. Щиро дякую за таку можливість нашим дарувальникам – Благодійній організації «Всеукраїнська мережа людей, які живуть с ВІЛ/СНІД», – зазначив очільник Болградської ЦРЛ.

Фото демонстраційне

За інформацією Болградської міської ради