1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ГРІНДІМ: ЕНЕРГОНЕЗАЛЕЖНІСТЬ ДЛЯ БАГАТОКВАРТИРНИХ...

ГРІНДІМ: ЕНЕРГОНЕЗАЛЕЖНІСТЬ ДЛЯ БАГАТОКВАРТИРНИХ БУДИНКІВ

Програма “ГрінДІМ” допомагає ОСББ та житловим кооперативам встановлювати сонячні станції та супутнє обладнання, теплові насоси та супутнє обладнання.

ГрінДІМ – це крок до енергонезалежності вашого будинку.

Умови програми:

✅ Компенсація витрат: до 70% вартості обладнання та сертифікації енергетичної ефективності.

✅ Фінансова підтримка:

• До 1 млн грн на встановлення сонячної електростанції (СЕС).

• До 2 млн грн на встановлення теплових насосів.

• До 3 млн грн при одночасному встановленні СЕС і теплового насоса.

✅ Договір на продаж електроенергії: можливість продажу надлишків електроенергії за ринковим тарифом.

Як скористатися програмою ГрінДІМ:

1. Сертифікація енергетичної ефективності. Зверніться до сертифікованих енергоаудиторів для проведення первинної сертифікації вашого будинку.

2. Опис проєкту. Скласти опис проєкту – підготувати детальну документацію щодо встановлення сонячних електростанцій (СЕС) або теплових насосів у багатоквартирному будинку.

3. Відкриття рахунку. Відкрийте рахунок в одному з банків-партнерів Фонду енергоефективності (АБ «Украгазбанк», АТ «КРЕДОБАНК», АТ КБ «ПриватБанк», АТ КБ «Глобус»).

4. Подання заявки до Фонду енергоефективності. Підготуйте необхідні документи (сертифікат енергоефективності, проєктна документація) та подайте заявку до Фонду.

5. Встановлення обладнання. Після схвалення заявки встановіть обладнання відповідно до проєкту.

6. Повторна сертифікація. Проведіть повторну сертифікацію енергетичної ефективності будинку після завершення встановлення.

7. Отримання компенсації. Подайте другу заявку до Фонду з оновленими документами та отримайте компенсацію на рахунок ОСББ або кооперативу.

8. Продаж надлишкової електроенергії. Укладіть договір з постачальником універсальних послуг для продажу надлишків електроенергії за механізмом самовиробництва.

Куди звертатися:

Фонд енергоефективності надає консультації та підтримку з питань участі у програмі “ГрінДІМ”. Їхні фахівці допоможуть на кожному етапі – від підготовки документів до отримання компенсації.

Також ви можете оперативно отримати відповіді на всі питання, пов’язані з енергетикою, за номером урядової «гарячої лінії» 15-49 «СТРУМ».