1. /
  2. Новини
  3. /
  4. АПАРАТНА НАРАДА БОЛГРАДСЬКОЇ РВА

АПАРАТНА НАРАДА БОЛГРАДСЬКОЇ РВА

06 серпня 2024 року, під керівництвом в.о. голови Болградської районної військової адміністрації Валерія Єребакана, відбулась щотижнева апаратна нарада. На нараді були присутні заступник голови та керівники структурних підрозділів районної державної адміністрації.

Про стан роботи зі зверненнями громадян в Арцизькій територіальній громаді протягом І півріччя 2024 року доповів керуючий справами виконавчого комітету Арцизької міської ради Олександр Малєв.

Він зазначив, що загальна кількість звернень, які надійшли на адресу виконавчого комітету, за І півріччя 2024 року становить 780 звернень, до Арцизького міського голови надійшло 45 звернень.

У період воєнного стану приділяється особлива увага вирішенню проблем, з якими звертаються найменш захищені категорії населення, зокрема внутрішньо переміщені особи, інваліди, ветерани війни, багатодітні сім’ї, одинокі матері, пенсіонери. Аналізуючи тематику надісланих звернень, варто відокремити частину звернень від учасників бойових дій, які звертаються з питань надання матеріальної допомоги, забезпечення дровами. З іншого боку за звітний період суттєво зменшилася кількість звернень щодо надання гуманітарної допомоги особам з числа ВПО.

Начальник відділу оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами районної державної (військової) адміністрації Сергій Забуга доповів про місця масового відпочинку населення на водних об’єктах. Він зазначив, що згідно інформації, отриманої від територіальних громад, на території Болградського району станом на 01 серпня 2024 р. місць масового відпочинку населення на водних об’єктах, облаштованих відповідно до вимог законодавчих норм щодо охорони життя людей на воді та визначених міськими, селищними та сільськими радами, немає.

За результатами аналізу загибелі людей на воді протягом попередніх років встановлено, що всі випадки сталися в невизначених місцях масового відпочинку людей на воді та на не обладнаних для відпочинку територіях.

Згідно інформації ГУ ДСНС України у 2023 році на водних об’єктах Одеської області загинуло 43 людини, із них 3 дитини. У Болградському районі у минулому 2023 році трапилося – 3 випадки, у поточному році –2 випадки.

Співробітниками Болградського районного управління ДСНС України в Одеській області спільно з органами місцевого самоврядування проводяться профілактичні заходи з населенням, бесіди стосовно безпечного відпочинку на воді, під час яких розповсюджено понад 856 пам’яток, висвітлено 23 публікації в мережі Інтернет. Проводяться виїзні рейди до водосховищ та ставків територіальних громад району з метою перевірки виконання керівниками підприємств, установ, організацій (власниками та користувачами водоймищ) заходів щодо дотримання правил безпеки та охорони життя людей на водних об’єктах.

У завершенні наради Валерій Єребакан надав ряд відповідних доручень керівникам структурних підрозділів районної військової адміністрації.