1. /
  2. Новини
  3. /
  4. В БОЛГРАДСЬКІЙ РВА ВІДБУЛОСЬ...

В БОЛГРАДСЬКІЙ РВА ВІДБУЛОСЬ ЗАСІДАННЯ КОМІСІЇ ТЕБ ТА НС

Сьогодні в Болградській районній державній (військовій) адміністрації відбулось чергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки  та надзвичайних ситуацій  райдержадміністрації, яке пройшло під головуванням голови Болградської РВА Михайла Шарафаненка, за участю заступника, керівників структурних підрозділів Болградської РВА, представників ДСНС, поліції, Держпродспоживслужби та представників громад Болградського району.

Під час засідання в.о. начальника Болградського РУ ГУ ДСНС України в Одеській області Оксана Безушенко  доповіла про стан протипожежного водопостачання в Болградському районі.

Було зазначено, що підпорядкованими підрозділами постійно проводиться робота щодо утримання в справному стані джерел протипожежного водопостачання району.  В Болградському районі загальна кількість джерел протипожежного водопостачання складає:

– пожежних гідрантів – 129, несправних 5, що складає – 4 %;

– пожежних водоймищ – 181, несправних 13, що складає – 7 %;

– водонапірних веж – 91, несправних 6, що складає – 7 %.

Нагляд та утримання протипожежного водопостачання району проводиться згідно наказу МВС України № 696 від 15.06.2015 року «Про затвердження Інструкції про порядок утримання, обліку та перевірки технічного стану джерел зовнішнього протипожежного водопостачання».

За результатами доповіді та з урахуванням її обговорення, комісія рекомендувала головам міських, селищних, сільських рад, на балансі яких є несправні джерела протипожежного постачання, вирішити питання щодо приведення їх у належний технічний стан та передбачити у відповідних бюджетах кошти на ремонт об’єктів зовнішнього протипожежного постачання.

Про затвердження Плану проведення додаткових заходів з імунізації населення проти кашлюку, дифтерії та правця в Болградському районі у 2024 році, доповіла начальник Болградського районного відокремленого підрозділу ДУ «Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ» Світлана Фіногенова.

Вона зазначила, що на початок 2024 року в районі залишалось 288 не щеплених дітей старше 1 року проти дифтерії, кашлюку та правцю, та 1948 дитини, які не отримали ревакцинацію відповідно до віку. На ревакцинацію проти дифтерії, кашлюку та правцю підлягає 2542 дорослі особи. Відсутність у дітей щеплень проти кашлюку стала причиною зростання захворюваності на кашлюк, у порівнянні з періодом 2022-2023 року, коли захворюваність в Болградському районі не реєструвалась. На протязі 7 місяців 2024 року зареєстровано 12 випадків. Більше 50% хворих не мають щеплень проти кашлюку або щеплені з порушенням вимог Національного календаря щеплень.

З урахуванням епідситуації з кашлюку дифтерії та правця, яка склалась, на виконання протокольного рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 12.08.2024 № 7 розроблений в Одеський області розроблений План проведення додаткових заходів з імунізації дитячого та дорослого населення проти кашлюка,  дифтерії та правця у 2024 році. Аналогічний план розроблено в Болградському районі.

За результатами доповіді комісія затвердила План проведення додаткових заходів з імунізації населення Болградського району  проти кашлюку, дифтерії та правця  у 2024 році  та надала доручення головам громад, керівникам підприємств, установ, організацій усіх форм власності та іншим причетним до виконання плану.

Начальник відділу оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами Болградської районної державної адміністрації Сергій Забуга  розповів про необхідність затвердження переліку постів радіаційного та хімічного спостереження (ПРХС) та переліку диспетчерських служб для здійснення постійного радіаційного та хімічного спостереження, які створені на території Болградського району

Він зазначив, що відповідно наказу МВС України від 27.11.2019 № 986 «Про затвердження Методики спостережень щодо оцінки радіаційної та хімічної обстановки» та з метою забезпечення заходів із запобігання надзвичайним ситуаціям, вдосконалення порядку оцінки хімічної обстановки шляхом прогнозування масштабів забруднення в разі виникнення аварій на об’єктах підвищеної небезпеки, необхідно затвердити переліки розрахунково-аналітичних груп, постів радіаційного та хімічного спостереження, диспетчерських служб для постійного радіаційного та хімічного спостереження на території Болградського району, їх визначення та затвердження відповідними розпорядчими актами.

За результатами доповіді члени комісії затвердити перелік постів радіаційного та хімічного спостереження (ПРХС) та перелік диспетчерських служб для здійснення постійного радіаційного та хімічного спостереження, які створені на території Болградського району.

У завершені засідання  були  надані відповідні доручення головам міських, селищних та сільських рад району, керівникам структурних підрозділів Болградської РВА та територіальним органам виконавчої влади району.