1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ЩЕ ОДИН ЗАХИСНИК УКРАЇНИ...

ЩЕ ОДИН ЗАХИСНИК УКРАЇНИ РАЙОНУ  ОТРИМАВ  ГРОШОВУ КОМПЕНСАЦІЮ НА ПРИДБАННЯ ЖИТЛА

Соціальний захист ветеранів війни та сімей загиблих, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України – це один з пріоритетних напрямків у соціальній діяльності Болградської РДА. Тому райдержадміністрацією постійно проводиться робота з військовослужбовцями, сім’ями загиблих осіб та ветеранами війни  щодо забезпечення їх соціальних гарантій.

Сьогодні під керівництвом голови Болградської РВА Михайла Шарафаненка відбулось засідання комісії з розгляду заяв членів сімей загиблих військовослужбовців та осіб з інвалідністю, що захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України та деяких категорій осіб, які брали участь у бойових діях, а також членів їхніх сімей про виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення.

 Під час засідання було надано згоду мешканцю Болградської громади – особі з інвалідністю внаслідок війни другої групи, з числа учасників бойових дій, який на даний час захищає незалежність України,  на переказ коштів грошової компенсації із поточного рахунку на купівлю  квартири у м. Дніпро.

Зазначимо,  що у 2024 році з державного бюджету Болградському району виділено 2143,3 тис. грн. на виплату грошової компенсації за належні для отримання житлові приміщення.

Як зазначив голова Болградської РВА Михайло Шарафаненко: «В цьому році ми забезпечили житлом учасника бойових дій, які перебував останнім у черзі Болградської РВА на отримання вищезазначеної компенсації. Усі кошти виділені з державного бюджету використані. Сподіваємось, що у наступному році ми зможемо забезпечити більшу кількість наших ветеранів війни та сімей загиблих осіб житлом».