1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ЕПІДЕМІЧНА СИТУАЦІЯ В БОЛГРАДСЬКОМУ...

ЕПІДЕМІЧНА СИТУАЦІЯ В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ

За даними моніторингу захворюваність на гострі кишкові інфекції в Болградському районі за тиждень у порівнянні з минулим зменшилась на 27% за рахунок зменшення захворюваності серед підлітків 15-17 років.

На цьому тижні захворюваність серед дітей та дорослих розподілилась таким чином 64% та 36% відповідно. Основна питома вага у структурі дитячої захворюваності припадала на вікові групи від 1 до 4 років – 57%.

Згідно з факторним аналізом, більшість хворих (54,5%) пов’язували своє захворювання зі споживанням домашніх страв, приготовлених та збережених з порушенням технології. Вживання овочів та фруктів стало причиною у 27% випадків.

За минулий період на території району не були зареєстровані випадки укусів тваринами. Захворюваність на вакцинокеровані інфекції – кашлюк, дифтерія, кір не реєструвались. Виявлено 1 випадок захворюваності дітей на скарлатину.

Захворюваність на грип та ГРВІ знаходилась на сезонному рівні.

За звітний тиждень, з метою моніторингу циркуляції холерного вібріону на об’єктах довкілля в Болградському районі відібрані 4 проби. Холерний вібріон не виділено. Всі хворі з розладами шлунково – кишкового тракту обстежені на холеру, результати негативні.

У ході проведення акустичного моніторингу на території Болградської ТГ перевищення гранично допустимих рівнів шуму не встановлено.

За даними інструментальних вимірювань, радіаційний фон залишається на рівні багаторічних спостережень і не перевищує гранично допустимі рівні.