1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ПОЛІЦЕЙСЬКІ СКЕРУВАЛИ ДО СУДУ...

ПОЛІЦЕЙСЬКІ СКЕРУВАЛИ ДО СУДУ ОБВИНУВАЛЬНИЙ АКТ ВІДНОСНО ЖИТЕЛЯ БОЛГРАДСЬКОГО РАЙОНУ ЗА НЕЗАКОННЕ ПОВОДЖЕННЯ З БОЙОВИМИ ПРИПАСАМИ

Чоловік зберігав вдома осколкову гранату. Йому загрожує до семи років ув’язнення.

Відпрацьовуючи оперативну інформацію про те, що 29-річний житель одного з сіл Городненської громади зберігає вдома бойові припаси, поліцейські провели за місцем його мешкання санкціонований обшук. У спальній кімнаті під ліжком правоохоронці виявили корпус гранати з запалом, які є конструктивно сумісними та в сукупності утворюють придатну до вибуху ручну осколкову гранату РГД-5. Це підтверджено експертним висновком.

«Чоловік має судимості за хуліганство та розбій, звільнився минулого року з місць позбавлення волі, де відбув шість з половиною років. Зараз ми висунули йому обвинувачення у носінні, зберіганні, придбанні бойових припасів без передбаченого законом дозволу. Досудове розслідування ми завершили і обвинувальний акт за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України скерували до суду. Процесуальне керівництво у справі здійснювала Болградська окружна прокуратура. Правопорушнику загрожує до семи років позбавлення волі» – розповів начальник Болградського районного відділу поліції Роман Михайлов.

Також він зазначив: відповідно до частини 3 статті 263 ККУ, не підлягає кримінальній відповідальності особа, яка добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.

За інформацією головного управління Національної поліції в Одеській області