1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ЗАСІДАННЯ КОМІСІЇ ТЕБ ТА...

ЗАСІДАННЯ КОМІСІЇ ТЕБ ТА НС ВІДБУЛОСЬ В БОЛГРАДСЬКІЙ РВА

Сьогодні в Болградській районній державній (військовій) адміністрації відбулось чергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій райдержадміністрації, яке пройшло під керівництвом голови Болградської РВА Михайла Шарафаненка, за участю керівників структурних підрозділів Болградської РВА, представників ДСНС, поліції, Держпродспоживслужби та Болградського УЕГГ.

На початку засідання заступник начальника управління – начальник відділу ЗНС Болградського РУ ГУ ДСНС України в Одеській області Оксана Безушенко проінформувала присутніх з підготовкою закладів освіти до роботи у новому 2024-2025 навчальному році, забезпечення пожежної безпеки та затвердженням Комплексного плану дій щодо заходів з питань техногенної, пожежної безпеки та цивільного захисту на базі закладів освіти у 2024-2025 навчальному році. Вона зазначила, що Болградським районним управлінням ГУ ДСНС України в Одеській області було комісійно обстежено 141 об’єкт закладів освіти Болградського району з питань готовності до початку 2024/2025 навчального року. Проаналізувавши відповідні матеріали попередніх планових, позапланових перевірок стану пожежної та техногенної безпеки та порівнявши їх з недоліками, які були виявлені під час комісійного обстеження у закладах освіти встановлено, що керівниками об’єктів не в повному обсязі ведеться робота з поліпшенням протипожежного стану закладів освіти. Незважаючи на запропоновані заходи у приписах під час здійснення планових (позапланових) перевірках у закладах освіти склалась вкрай складна ситуація з забезпеченням пожежної безпеки. Таке становище виникло внаслідок невиконання керівниками об’єктів, вимог Правил пожежної безпеки в Україні, повільного і не в повній мірі вирішення питань щодо підвищення протипожежної стійкості об’єктів балансоутримувачами.

Керівники об’єктів не в повному обсязі виконують основні заходи, запропоновані приписами Болградського районного управління. Виходячи з вищевикладеного Оксана Безушенко відмітила, що ситуація, яка склалась на теперішній час, викликає занепокоєння.

За результатами доповіді члени комісії затвердили Комплексний план дій щодо заходів з питань техногенної, пожежної безпеки та цивільного захисту на базі закладів освіти у 2024-2025 навчальному році. Міським, селищним, сільським головам рад району було доручено провести аналіз стану усунення порушень вимог пожежної безпеки в закладах освіти та надати план їх усунення із зазначенням дати. Про проведену роботу проінформувати Болградське РУ ГУ ДСНС України в Одеській області. Крім того, не допускати роботу навчальних закладів, в яких відсутні власні та/або на договірних засадах захисні споруди цивільного захисту та ті заклади, у яких захисні споруди цивільного захисту оцінені як “не готові”, “обмежено готові”, а найпростіші укриття оцінені як “не рекомендовані”.

Про затвердження Плану заходів щодо забезпечення оперативного реагування на надзвичайні ситуації (події), характерні для осінньо-зимового періоду доповів начальник відділу оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами Болградської РВА Сергій Забуга. За результатами розгляду питання члени комісії затвердили План заходів щодо забезпечення оперативного реагування на надзвичайні ситуації (події), характерні для осінньо-зимового періоду 2024-2025 років у Болградському районі.

Начальник відділу інфраструктури, містобудування та архітектури, житлово-комунального господарства, екології Болградської районної державної адміністрації Аркадій Радулов ознайомив присутніх з розподілом приладів генерації електричної енергії (генераторів) серед територіальних громад Болградського району. Члени комісії ТЕБ та НС затвердити розподіл передачі приладів генерації електричної енергії (генераторів) від Одеської районної держаної адміністрації до територіальних громад.

Також під час засідання було розглянуто питання про проведення ремонтних робіт на газорозподільчих станціях населених пунктів району та дотримання безпеки населення, з якого проінформував присутніх начальник Болградського УЕГГ Сергій Покатило.

За результатами засідання комісією надані відповідні доручення головам міських, селищних та сільських рад району, керівникам структурних підрозділів Болградської РВА та територіальним органам виконавчої влади району.