1. /
  2. Новини
  3. /
  4. В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ ЗАЙНЯЛАСЬ...

В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ ЗАЙНЯЛАСЬ ПОЖЕЖА ХЛІБНОГО МАСИВУ

Наразі в Болградському районі активно проводиться збирання врожаю ранніх зернових та зернобобових культур.

28 червня 2022 року  за межами села Теплиця, Теплицької ОТГ, Болградського району зайнялась пожежа.  О 01:21  до ГУ ДСНС України в Одеській області надійшло повідомлення про загорання сухої трави. По прибуттю відділення 11 ДПРЧ встановлено загорання пшениці на корені та сухої трави. О 02:14 пожежа ліквідована. Знищено пшеницю на корені на загальній площі 15 Га. Причина пожежі та збиток – встановлюються. Загиблих та постраждалих немає. Врятовано пшеницю на корені на площі 19 Га. Від ДСНС залучались 1 одиниця техніки та 5 рятувальників.

ГУ ДСНС України в Одеській області нагадує керівникам сільгосппідприємств, згідно чинного законодавства, що в період збирання врожаю категорично забороняється спалювання стерні, післяжнивних залишків, розведення багать на полях, зокрема і на тих, де жнива закінчилися. Це призводить до пожеж лісових насадженнях та сусідніх полях, що завдає державі значних матеріальних та екологічних збитків.

Крім того, необхідно забезпечити наявність транспортних засобів з постійно причепленою важкою дисковою бороною для виконання протипожежних розривів.

Також, нагадуємо, що  хлібні масиви необхідно розробити на ділянки не більше 50 га, між ділянками зробити прокоси не менше 8 метрів, посередині прокосів виконати проорану смугу не менше 4 метрів завширшки. Хлібні поля у місцях прилягання їх до лісових масивів, степових смуг, автомобільних шляхів обкосити та оборати смугою не менше 4 метрів завширшки.