1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА...

ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА 01 ЧЕРВНЯ 2022 РОКУ ЩОДО СИТУАЦІЇ В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ


Шановні мешканці району! Болградська районна військова адміністрація повідомляє, що за минулу добу загальна ситуація в Болградському районі залишається спокійною. Надзвичайних подій, захоплень адмінбудівель, бойових дій – немає. Криміногенний стан в районі контрольований правоохоронними органами.
Населення Болградського району частково забезпечено основними продуктами харчування, санітарно-гігієнічними засобами. Серйозних перебоїв із постачанням продуктів немає. На автозаправних станціях району спостерігається нестача палива. Промислові, сільськогосподарські, комунальні підприємства та об’єкти оптової та роздрібної торгівлі в Болградському районі працюють стабільно.
В районі продовжується робота щодо створення матеріального резерву продовольства для потреб населення району. В кожній ОТГ Болградського району створені логістичні центри. Завдяки спільно проведеній роботі Болградської РВА та громад району на сьогоднішній день відсоток наповнення центрів по Болградському району становить 30,84%. Найбільшій відсоток наповнення в Арцизькій, Криничненській та Павлівській громадах. Найменшій у Василівській та Городненській громадах.
31 травня голова Арцизької громади Сергій Парпуланський провів онлайн-зустріч з керівником міста Арсі-сюр-Об (Франція), під час якої були налагоджені партнерські зв’язки. З 2004 року французьке місто Арсі-сюр-Об та Арциз офіційно стали містами-побратимами. Але впродовж багатьох років комунікацію між містами було втрачено.
З метою забезпечення доступу громадян до послуг у сфері державної реєстрації актів цивільного стану в умовах воєнного стану, 26.02.2022 Міністерством юстиції України прийнято наказ № 606/5 «Про внесення змін до Правил державної реєстрації актів цивільного стану в Україні». На час дії воєнного стану державна реєстрація смерті проводиться в день звернення заявника будь-яким органом державної реєстрації актів цивільного стану. У разі настання смерті в дорозі (у поїзді, на судні, в літаку тощо) державна реєстрація смерті може бути проведена в найближчому органі державної реєстрації актів цивільного стану. Який існує порядок проведення державної смерті під час введення воєнного стану.
Зазначимо, що за загальними правилами, встановленими Законом України № 2136, у період дії воєнного стану 28 червня вівторок – День Конституції України, 13 червня будуть звичайними робочими днями, робота в які оплачується у звичайному порядку.
Законом України від 15 лютого 2022 року № 2040-ІХ “Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення пенсійного законодавства”. Право на дострокове призначення пенсії за віком надано одному з батьків дітей, хворих на тяжкі, рідкісні захворювання, яким не встановлено інвалідність, які виховали їх до досягнення шестирічного віку.
При Болградській районній військовій адміністрації продовжує роботу Координаційний штаб з гуманітарних та соціальних питань. На даний час проводиться наповнення Штабу необхідними продуктами харчування та іншими засобами, а також видача допомоги внутрішньо-переміщеним та малозабезпеченим особам.
В районі активно проводиться робота щодо реєстрації внутрішньо-переміщених осіб. На сьогоднішній день в Болградському районі зареєстровано 8506 внутрішньо-переміщених осіб, в тому числі діти – 4508, особи з інвалідністю – 144. Довідки отримали 8136 ВПО.
В районі продовжують працювати пункти прийому гуманітарної допомоги, активно проводиться волонтерська діяльність, жителі району збирають допомогу всім, хто її потребує.
БОЛГРАДСЬКИЙ РАЙОН – ЦЕ УКРАЇНА!
НАЧАЛЬНИК БОЛГРАДСЬКОЇ РАЙОННОЇ ВІЙСЬКОВОЇ АДМІНІСТРАЦІЇГЕННАДІЙ БАМБУРА