1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: БОЛГРАДСЬКОЮ МІСЬКОЮ...

НОВИНИ ГРОМАД: БОЛГРАДСЬКОЮ МІСЬКОЮ РАДОЮ ВПЕРШЕ ПРОВОДИТЬСЯ АУДИТ ЗЕМЕЛЬ ГРОМАДИ: ЩО ЦЕ І ДЛЯ ЧОГО?

На території Болградської ТГ було проведено пробний аудит земель в одному з населених пунктів громади – в селі Владичень. Для його здійснення Болградська міська рада звернулася до спеціальної сертифікованої фірми, яка має ліцензію на відповідне програмне забезпечення.
В результаті вдалося виявити більше 240 га земель, які обробляються на території села Владичень без необхідних документів і дозволів.
З метою виявлення осіб-порушників, а також притягнення їх до відповідальності та повернення Болградській громаді шкоди, завданої внаслідок самовільної обробки земель, були направлені текстові та графічні матеріали щодо зазначеного порушення до правоохоронних органів. На сьогодні з цього приводу заведено кримінальну справу.
Зазначимо, що за результатами пробного аудиту земель в селі Владичень, Болградською міською радою укладений договір з фірмою на проведення подібної роботи на території інших населених пунктів Болградської громади.
Мета аудиту земель полягає в тому, щоб виявити стан їх використання. А саме: спеціалізована фірма купує на ринку знімки земної поверхні високої роздільної здатності й синхронізують ці знімки з даними публічної кадастрової карти, реєстрів прав власності. Завдяки чому на світ з’являється продукт, синхронізований в графічному та текстовому виразі.
В ньому можна бачити межи сформованих земельних ділянок, оброблюваних земельних масивів, форму власності та стан використання земельних ділянок та масивів, а також інша необхідна інформація. У тому числі, де користувачі вийшли за межі земельних ділянок, або оброблять несформовані земельні масиви.
Болградська міська рада зацікавлена в тому, щоб земля на території громади оброблялася, рівно як и в тому, щоб плата за це в обов’язковому порядку надходила до бюджету згідно з чинним законодавством.
Додамо, що такий аудит земель проводиться на території Болградського району вперше.

За інформацією Болградської міської ради