1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: ПРЕДСТАВНИКИ БОЛГРАДСЬКОЇ...

НОВИНИ ГРОМАД: ПРЕДСТАВНИКИ БОЛГРАДСЬКОЇ ГРОМАДИ СТАЛИ СПЕЦІАЛЬНИМИ ГОСТЯМИ XXIII ДОБРУЖАНСЬКОГО ФОЛЬКЛОРНОГО СОБОРУ “БОГОРОДИЦЯ»

В останні дні серпня на площі «Бялата лястовиця» у болгарському Генерал Тошево – місті-побратимі Болграда – пройшов XXIII Добружанський собор «Богородиця», в якому взяли участь 45 ансамблів та понад 60 індивідуальних виконавців із районів Варни, Силистри та Добрича Р. Болгарія.

Спеціальними гостями музичного форуму стали і вокалісти КЗ «Центр культури та дозвілля» Болградської міської ради Ольга Іванова, Ольга Коршок, а також Ансамбль болгарського фольклорного танцю «Бессарабія» під керівництвом Петара Димитрова та солістка колективу Світлана Арнаутова.

Очолювали делегацію Болграда заступник Болградської міської ради Ганна Мунтянова та начальник відділу культури, туризму, молоді та спорту Болградської міськради Жанна Сусліна.

На зведеній з нагоди фестивалю сцені у місті Генерал Тошево самодіяльні артисти представили багату палітру автентичного фольклору Добруджі.

З неменшим захопленням публіка сприйняла кожен музичний номер болградців. У виконані Ольги Коршок пролунали українські пісні, а Ольга Іванова та Світлана Арнаутова проникли в серця слухачів болгарськими піснями.

І, як завжди, на висоті був виступ «Бессарабії», якої ще довго аплодувала вдячна публіка.

У свою чергу, українській делегації, яку представляв Болград, було за що подякувати меру пуніципалітету Генерал Тошево Валентину Димитрову.

Заступник Болградського міського голови Ганна Мунтянова та начальник відділу культури, туризму, молоді та спорту міськради Жанна Сусліна піднялися на сцену, щоб вручити від імені Сергія Димитрієва Подяку за підтримку Болградської громади в такий складний для України час. А також передали Вітальну адресу, в якій висловлювалася вдячність за розвиток та зміцнення культурних зв’язків між містами-побратимами – українським Болградом та болгарським Генерал Тошево.

За інформацією Болградської міської ради