1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ПРЕДСТАВНИКИ БФ «КАРІТАС ОДЕСА...

ПРЕДСТАВНИКИ БФ «КАРІТАС ОДЕСА УГКЦ»  ПРОВЕЛИ ЗУСТРІЧ З ВПО РАЙОНУ

17 серпня 2022 року  в Болградській РВА пройшла зустріч представників благодійного фонду «Карітас Одеса УГКЦ»  з внутрішньо-переміщеними особами Болградського району.

Зустріч була організована з метою допомоги реєстрації внутрішньої переміщених осіб для отримання благодійної грошової допомоги в рамках проекту «Care4U: Людська гідність – Стабілізаційна грошова допомога», який реалізується за фінансової підтримки Карітасу Швейцарії, Швейцарської агенції з розвитку та кооперації (SDC), організації «Швейцарська солідарність (Swiss Solidarity) та нідерландської організації «Cordaid».

Проект передбачає надання фінансової допомоги людям, що евакуювалися з територій окупованих після 24 лютого 2022 року чи зон активних бойових дій. Допомога буде надаватись у розмірі –  2220 грн. на людину та  нараховуватись  на банківський рахунок одного з членів сім’ї (не більше 4 осіб на родину). Таких переказів буде 6 протягом півроку.

Отримати зазначену грошову допомогу можуть тільки ті, хто не отримував грошову допомогу від інших благодійних організацій упродовж останніх 3 місяців. Допомога надається тим ВПО, що належать щонайменше до одного з таких критеріїв вразливості:

–  Люди з інвалідністю (1 та 2 групи);

–  Самотні люди похилого віку (60 років і старше);

–  Багатодітні сім’ї (3 і більше неповнолітніх дітей);

–  Одинокі батьки/опікуни (проживають разом з дітьми);

–  Вагітні/годуючі матері (діти до 3 років);

–  Важкохворі.

Під час зустрічі заступник начальника Болградської районної військової адміністрації Денисом Байлуком спільно з начальником УСЗН Болградської РВА  Олександром Рожковим  обговорили з представниками  БФ «Карітас Одеса УГКЦ» можливість проведення таких зустрічей у кожній громаді Болградського району.

Представники благодійного фонду спілкувались з ВПО які прийшли на зустріч та надавали їм психологічну допомогу.

Сьогодні більш 90 сімей вищезазначеної категорії громадян отримали гуманітарну допомогу різних видах: продукти харчування, засоби гігієни, підгузки та інше  та зареєструвалися для отримання благодійної грошової допомоги.

Болградська районна військова адміністрація висловлює щиру подяку БФ «Карітас Одеса УГКЦ»  за матеріальну, соціальну допомо­гу та психологічну підтримку, яку вони надають внутрішньо-переміщеними особами Болградського району.