1. /
  2. Новини
  3. /
  4. В БОЛГРАДСЬКІЙ РВА ВІДБУЛАСЬ...

В БОЛГРАДСЬКІЙ РВА ВІДБУЛАСЬ АПАРАТНА НАРАДА

Сьогодні під час апаратної наради, яка пройшла під керівництвом начальника Болградської районної військової адміністрації Геннадія Бамбури  розглянуто питання про готовність об’єктів житлово-комунального, паливно-енергетичного господарства та соціальної сфери району до опалювального періоду 2022-2023 років, з якого доповів начальник відділу інфраструктури, містобудування та архітектури, житлово-комунального господарства, екології  районної військової адміністрації Аркадій Радулов. Він зазначив, що підготовка до осінньо-зимовий періоду 2022-2023 в районі здійснюється за чотирма основними напрямками: об’єктів соціальної сфери та житлового фонду, теплового господарства, водопровідно-каналізаційного господарства та дорожньо-мостового господарства

У Болградському  районі з 239 об’єктів соціальної сфери 220 опалюються  котельнями,  а також  пічками та електрообігрівачами, з них 172 – твердопаливні. Відсоток підготовки теплового господарства складає 100%.

Для об’єктів соціальної сфери, які опалюються твердим паливом необхідно 3597,3 т палива, в т.ч. альтернативного палива (пелети, брикети), у наявності – 2522,2 т, що становить 70%.

Потреба в деревному паливі (дрова) складає  2884,3 м3 , у наявності – 2076,0 м3, що становить 72%.

       Договори на постачання природного газу з ДП «Нафтогаз Трейдинг» діють до кінця поточного року.

За рахунок переведення 59 закладів освіти в онлайн формат навчання, у Болградському районі об’єкти соціальної сфери будуть забезпечені твердим паливом.

У Болградському районі налічується 137 багатоквартирних будинків (м. Арциз, Болград, смт. Тарутине). Всі будинки переведені на індивідуальне опалення (природний газ, електроенергія). Зі 137 багатоквартирних будинків усі підготовлено до опалювального сезону.

Для забезпечення безперебійного руху автомобільного транспорту на комунальних дорогах і вулицях у зимовий період міськими, сільськими, селищними радами району заплановано: ремонт 120,25 тис. м2 доріг, підготовити 29 одиниць власної спецтехніки (готовність 90%), залучити 60 одиниць додаткової спецтехніки, заготовити 1097 т посипного матеріалу та реагентів( на даний час заготовлено 765 т, що становить 70%).

По завершенню наради було надано ряд доручень начальнику відділу Аркадію Радулову стосовно виконання заходів передбачених Планом заходів з підготовки об’єктів житлово-комунального, паливно-енергетичного господарства та соціально-культурної сфери району до роботи в зимових умовах 2022-2023.