1. /
  2. Новини
  3. /
  4. В М. БОЛГРАД ВШАНУВАЛИ...

В М. БОЛГРАД ВШАНУВАЛИ ПАМ’ЯТЬ ЖЕРТВ ТРАГЕДІЇ БАБИНОГО ЯРУ 

29–30 вересня 1941 року нацисти вбили в Бабиному Яру майже 34 тисячі киян лише через те, що вони – євреї. Це було одним із найбільших масових вбивств цивільних, вчинене нацистами під час Другої світової війни.

Під час війни у Бабиному Яру вбивали та ховали не лише євреїв. Упродовж двох років німецької окупації тут розстрілювали і закопували цілі групи людей або окремих осіб, які також вважалися ворогами нацистів. 

З нагоди цієї сумної дати сьогодні у м. Болград вшанували пам’ять Жертв Голокосту. Цьогоріч це вже 81-ші роковини трагедії Бабиного Яру.

Перший заступник начальника Болградської районної військової адміністрації Денис Байлук, голова Болградської районної ради Михайло Садаклієв, перший заступник Болградського міського голови Андрій Гарвалов та представники органів місцевого самоврядування поклали квіти до Братської могили 126 євреїв жителів міста, розстріляних фашистськими окупантами 2 вересня 1941 року, яка розташована на Єврейському кладовищі м. Болград.

Нажаль, сьогодні такі масові вбивства здійснює російська федерація проти українського народу. Ніколи не пробачимо звірства  цих нелюдів.  

Зазначимо, що у 1950 році на території Єврейського кладовища був встановлений меморіал пам’яті про розстріляних євреїв 2 вересня 1941 року. На пам’ятнику увічнені імена розстріляних: лікарів, вчителів, інженерів та музикантів. Тут зберігається біль та стенання єврейського народу, який проживав  на території м. Болград.