1. /
  2. Новини
  3. /
  4. АПАРАТНА НАРАДА НАЧАЛЬНИКА БОЛГРАДСЬКОЇ...

АПАРАТНА НАРАДА НАЧАЛЬНИКА БОЛГРАДСЬКОЇ РВА

01 листопада 2022 року під головуванням начальника Болградської районної військової адміністрації Геннадія Бамбури пройшла апаратна нарада з заступниками начальника Болградської РВА та керівниками структурних підрозділів РВА.

Про стан роботи зі зверненнями громадян у Бородінській територіальній громаді протягом 9 місяців 2022 року доповів Бородінський селищний голова Іван Кюссе. Він зазначив, що за 9 місяців в Бородінській селищній раді розглянуто 25 заяв.  Спад звернень пов’язаний з воєнними  діями в країни. Основні питання, що порушувались громадянами були пов’язані з сільським господарством та земельними відносинами, охороною здоров’я та соціальним захистом.

В.о. генерального директора КНП «Болградська центральна  районна лікарня» Болградської міської ради Володимир Желясков доповів про підсумки діяльності КНП «Болградська центральна районна лікарня»  за 9 місяців 2022 року. Він зазначив, що станом на 01 жовтня 2022 року ліжковій фонд Болградської  ЦРЛ складає 185 ліжок і представлений наступними профілями:  терапевтичні, інфекційні для дорослих, інфекційні для дітей, хірургічні для дорослих, травматологічні,  урологічні, отоларингологічні, для патології вагітності, гінекологічні, неврологічні, педіатричні. Крім того, функціонує відділення анестезіології з 8  ліжками реанімації та інтенсивної терапії.

Відсоток  укомплектованості фізичними особами – лікарями – штатних посад 81,2. Відсоток укомплектованості  фізичними особами – медичний персонал – штатних посад  101,6.

За звітній період 2022 року на стаціонарних ліжках було проліковано 3485 хворих. За кошти від надходжень за програмою державних медичних гарантій (НСЗУ) проведено ремонт рентген-кабінету та встановлено сучасне рентген-обладнання на три робочих місця, придбано пральну машину місткістю 25 кг сухої білизни. На умовах співфінаснування за рахунок коштів бюджету Болградської територіальної громади придбано наркозну станцію (апарат інгаляційної анестезії) по типу LEON+. За кошти програми «Болгарська допомога для розвитку», що фінансується Міністерством закордонних справ Болгарії, придбано сучасний УЗД-апарат. В рамках проекту «Забезпечення енергетичної стабільності лікарень України», який виконується Офісом Управління ООН з обслуговування проектів в Україні, отримано два дизельних генератора змінного струму, завдяки чому лікарня повністю забезпечена резервними джерелами електропостачання.

Серед проблемних питань було озвучені наступні: брак лікарських кадрів,  недостатнє оснащення діагностичною апаратурою лікувальних установ, необхідність придбання медичного інструментарію, заміна санітарного автотранспорту. А також, необхідним є проведення капітального ремонту хірургічного відділення, облаштування зовнішнього ліфту до другого поверху головного корпусу лікарні з метою забезпечення належного доступу маломобільних груп населення до терапевтичного відділення, капітальний ремонт двох протипожежних резервуарів.

Інна Гуткан, в.о. начальника відділу освіти, охорони здоров’я, культури та спорту районної військової адміністрації, доповіла про стан вакцинальної кампанії проти  COVID-19 у Болградському районі. Вона зазначила, що на території Болградського району надають медичні послуги та здійснюють вакцинацію населення 4 заклади первинної ланки. З початку вакцинальної кампанії на базі трьох центрів первинної медико-санітарної допомоги було створено 6 тимчасових пунктів щеплення (Арциз – 4, Болград – 1, Тарутине – 1). Але з початком воєнного стану в Україні Болградський ЦПМСД закрив тимчасовий пункт щеплення (за погодженням Департаменту охорони здоров’я ОДА).

На даний час в районі працюють 5 тимчасових пунктів щеплення та 9 мобільних бригад (в Арцизькому ЦПМСД – 2, в Тарутинському – 5, Бородінському – 2). Також вакцинацію проводять у штатному режимі постійні пункти щеплень – центри первинної медико-санітарної допомоги, амбулаторії та ФАПИ, де імунобіологічні препарати зберігаються більше 24 годин.

Станом на 31 жовтня 2022 року (з початку вакцинальної кампанії) в Болградському районі проведено 56667 щеплень, що становить 38,7% від загальної кількості населення 146216 та 55% від планової кількості вакцинованого населення 102 351 особа (т.б. 70% населення району).

По завершенню апаратної наради очільник району надав ряд відповідних доручень керівникам структурних підрозділів Болградської районної військової адміністрації.