1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ДО УВАГИ СПОЖИВАЧІВ ХАРЧОВИХ...

ДО УВАГИ СПОЖИВАЧІВ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ

Відключення електроенергії стосується і торговельних мереж, де реалізуються харчові продукти. Основні види харчових продуктів тваринного походження (рибні, м’ясні та молочні продукти), овочі та фрукти мають зберігатись при відповідних температурних режимах у холодильних вітринах, холодильних та морозильних камерах.

Часте відключення електроенергії може призвести до поломки вказаного холодильного обладнання, що в свою чергу сприятиме розмороженню та зіпсуванню харчових продуктів.

Купівля небезпечних та неякісних харчових продуктів може призвести до виникнення гострих харчових отруєнь, тому Болградське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Одеської області рекомендує споживачам пильно вивчати продукти харчування, які купуєте, особливу увагу звертати на дату виготовлення, терміни їх придатності, цілісність упаковки, наявність пошкоджень (деформовані банки, пом’яті упаковки, завітрені з неприємним запахом продукти), а також велика кількість льоду на замороженому харчовому продукті, наявність рідини в упаковці, яка непритаманна певному виду харчового продукту та ін.

Також інформуємо, що придбання харчових продуктів у місцях несанкціонованої торгівлі може нести загрозу здоров’ю та спричинити непередбачувані наслідки для життя.

Крім того, наголошуємо не забувати отримувати розрахунковий документ, який дає гарантію захисту у разі придбання неякісних харчових продуктів!

Сподіваємося, ці поради допоможуть Вам зорієнтуватись, як обирати продукти правильно і з користю для здоров’я.