1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ВІДБУЛОСЯ 4 ЗАСІДАННЯ РАЙОННОЇ...

ВІДБУЛОСЯ 4 ЗАСІДАННЯ РАЙОННОЇ РАДИ З ПИТАНЬ СІМ’Ї, ГЕНДЕРНОЇ РІВНОСТІ, ДЕМОГРАФІЧНОГО РОЗВИТКУ, ЗАПОБІГАННЯ ТА ПРОТИДІЇ ДОМАШНЬОМУ НАСИЛЬСТВУ І НАСИЛЬСТВУ ЗА ОЗНАКОЮ СТАТІ, ПРОТИДІЇ ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ

23 листопада 2022 року під головуванням заступника голови районної військової адміністрації Вячеслава Кулика спільно з в.о. начальника управління соціального захисту населення Марією Дідик відбулося засідання районної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі, протидії торгівлі людьми, під час якого було обговорено наступні питання:

1. Про підсумки оздоровлення та відпочинку дітей Болградського району у 2022 році..

2. Про організацію проведення в Болградському районі Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства».

3. Про затвердження плану роботи районної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми на 2023 рік.

За інформацією Марії Перелі– начальника відділу підтримки сім’ї та координації надання соціальних послуг управління соціального захисту населення Болградської райдержадміністрації, загальна чисельність дітей шкільного віку (від 7 до 18 років) за даними територіальних громад у Болградському районі складає 13976 дітей, у 2022 році планувалось оздоровити 6282 дитини, або 44,9 %.

На фінансування заходів з оздоровлення та відпочинку дітей у Болградському районі передбачалось направити 1464,5 тис. грн., однак у зв’язку з воєнним станом в Україні, оздоровлення та відпочинок дітей у 2022 році відбувалося не у всіх громадах. Фактично станом на 01.11.2022 року в Болградському районі направлено на оздоровлення 122,7 тис. грн., у тому числі Кубейська сільська громада – 30,0 тис. грн., Болградська міська громада – 92,2 тис. грн.

Станом на 01 листопада 2022 року у дитячих центрах, пансіонатах оздоровлення та відпочинку оздоровлено 68 дітей, у тому числі:

– ДПУ «МДЦ «Артек» – 23 дитини,

– дитячі оздоровчі пансіонати (Затока, Люстдорф, Соколята) – 29 дітей,

– республіка Болгарія – 16 дітей.

З другого питання Марія Дідик – в.о. начальника управління соціального захисту населення Болградської райдержадміністрації, зазначила що з 25 листопада по 10 грудня триває Всеукраїнська щорічна акція «16 днів проти насильства». Болградський район теж буде долучатися до акції. Розпорядженням голови Болградської районної державної адміністрації від 14 листопада №202/А-2022 затверджений план заходів щодо підготовки та проведення в Болградському районі щорічної акції «16 днів проти насильства». Протягом цих днів відбуватимуться різноманітні заходи, спрямовані на протидію домашнього насильства та насильства за ознакою статі. Розпорядження направлено до структурних підрозділів районної державної адміністрації, міських, сільських, селищних рад району до виконання.

З третього питання заслухана інформація Марії Перелі, яка ознайомила усіх членів ради з проектом плану роботи районної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми на 2023 рік.

За підсумками обговорення усіх питань прийняті рішення та надані відповідні доручення.