1. /
  2. Новини
  3. /
  4. 1 БЕРЕЗНЯ НАБРАЛИ ЧИННОСТІ...

1 БЕРЕЗНЯ НАБРАЛИ ЧИННОСТІ ОНОВЛЕНІ ДБН «БУДИНКИ І СПОРУДИ. ЗАКЛАДИ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я»

Норми розповсюджуватимуться на нове будівництво, реконструкцію, капітальний ремонт та в окремих частинах на реставрацію.

❓ Що це означає практично?

✅ пацієнти в лікарнях будуть перебувати в просторих одно або двомісних палатах, що обладнані душем та вбиральнею. Окремо будуть облаштовані приміщення для відпочинку членів родин, які перебувають з пацієнтом.

✅ зроблено акцент на інклюзивність. Будівлі проектуватимуться з урахуванням принципів безбарєрності, з широкими коридорами та дверними отворами, облаштовуватимуться системами навігації, в тому числі з аудіо покажчиками. Для потреб маломобільних груп населення будуть облаштовані окремі санітарно-гігієнічні приміщення. Біля головного входу до медзакладу будуть розташовані паркомісця для людей з інвалідністю. На території лікарні мають з’явитися паркомісця для автомобілів, велосипедів, мотоциклів, а також електрозарядні пристрої для електромобілів.

✅ зміни також торкнуться проектування відділень, що прямо вплине на час та зручність доставки пацієнта. Відділення невідкладної допомоги буде повністю адаптовано до міжнародних норм планування відділень emergency.

➡️ За рік війни окупанти пошкодили 1 151 об’єкт медзакладів. Ще 174 об’єкти медзакладів зруйновано вщент. Їх доведеться відбудовувати з нуля. І ми зробимо це за кращими світовими зразками. Нові ДБН – перший крок до створення медзакладів нового рівня.

Працюємо! Переможемо! Відбудуємо!