1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ЗАСІДАННЯ РАЙОННОГО ОПЕРАТИВНОГО ШТАБУ...

ЗАСІДАННЯ РАЙОННОГО ОПЕРАТИВНОГО ШТАБУ БОЛГРАДСЬКОГО РАЙОНУ

Сьогодні під керівництвом голови начальника Болградської РВА  Геннадія Бамбури пройшло засідання районного оперативного штабу з підготовки об’єктів житлово-комунального, паливно-енергетичного господарства та соціально-культурної сфери Болградського району до роботи в осінньо-зимовий період 2023-2024 років.

У заході взяли участь перший заступник начальника Болградської РВА    Денис Байлук, керівники структурних підрозділів Болградської РВА та голови громад району.

З ходом проведення підготовки об’єктів житлово-комунального, паливно-енергетичного господарства та соціально-культурної сфери Болградського району до роботи в осінньо-зимовий період 2023-2024 років ознайомив присутніхначальник відділу інфраструктури, містобудування та архітектури, житлово-комунального господарства, екології Болградської РВА,  заступник голови штабу Аркадій Радулов. Він зазначив, що розпорядженням начальника Болградської РВА затверджено План заходів з підготовки об’єктів житлово-комунального, паливно-енергетичного господарства та соціально-культурної сфери району до роботи в зимових умовах 2022-2023 та утворено районний оперативний штаб. Кожній громаді було доручено розробити та затвердити відповідні плани в своїх ОТГ.

Підготовка до осінньо-зимовий періоду 2023-2024 в районі здійснюватиметься за чотирма основними напрямками:

  • об’єктів соціальної сфери та житлового фонду;
  • теплового господарства;
  • водопровідно-каналізаційного господарства;
  • дорожньо-мостового господарства.

На сьогоднішній день у Болградському  районі функціонують 242 об’єктів соціальної сфери. Зазначені об’єкти соціальної сфери опалюються 215 котельнями,  а також  пічками та електрообігрівачами, з них 167 – твердопаливні.

Для об’єктів соціальної сфери, які опалюються твердим паливом необхідно:

  • вугілля 3876,0 т у наявності – 943,2 т (24% переважно залишок),
  • дрова  779,0 м3, у наявності – 137,6 м3  (17,7%);
  • альтернативного палива (пелети, брикети) 870,0 т, у наявності – 5,4 т (0,6%)

У Болградському районі налічується 137 багатоквартирних будинків (м. Арциз, Болград, смт. Тарутине). Всі будинки переведені на індивідуальне опалення (природний газ, електроенергія). В управлінні об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) знаходиться 28 будинків.

Для забезпечення безперебійного руху автомобільного транспорту на комунальних дорогах и вулицях у зимовий період міськими, сільськими, селищними радами району заплановано ремонт доріг, підготовка власної спецтехніки, залучення одиниць додаткової спецтехніки, заготівля посипного матеріалу та реагентів. Наразі проводиться моніторинг запланованих робіт в рамках підготовки до опалювального періоду та  вартість проведення зазначених робіт. 

Голови міських, сільських та селищних рад Болградського району доповіли про заходи, які вживаються у громадах  з підготовки до роботи в осінньо-зимовий період 2022-2023 років. Кожен керівник громади прозвітував про стан підготовки об’єктів соціальної сфери та житлового фонду; котелень та обладнання, стан готовності водопровідно-каналізаційного господарства, забезпечення видатками,  стан закупівлі палива, проблемні питання.

 За результатами наради начальник Болградської РВА Геннадій Бамбура доручив всім керівникам сконцентруватись на проблемних питаннях й потребах та скласти план по їх усуненню.