1. /
  2. Новини
  3. /
  4. АПАРАТНА НАРАДА НАЧАЛЬНИКА БОЛГРАДСЬКОЇ...

АПАРАТНА НАРАДА НАЧАЛЬНИКА БОЛГРАДСЬКОЇ РВА

Сьогодні, під керівництвом начальника Болградської районної військової адміністрації Михайла Шарафаненка, відбулась щотижнева апаратна нарада за участю заступників голови та керівників структурних підрозділів районної державної адміністрації.

Під час наради в.о. начальника служби у справах дітей районної державної (військової) адміністрації Ганна Янчева доповіла про підсумки проведення заходів щодо розвитку сімейних форм виховання у Болградському районі за 9 місяців 2023 року. Вона зазначила, що протягом 2023 року в Болградському районі виявлено 30 дітей, які залишились без батьківського піклування  та яким надано статус  дитини-сироти, або дитини позбавленої батьківського піклування.

Станом на 25 вересня 2023 року в Болградському районі проживає 24828 дітей, загальна кількість дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування (статусні діти), які перебувають на первинному обліку територіальних громад Болградського району становить 271 дітей, що складає 1,1 відсоток від загальної кількості  дітей, сімейними формами виховання, в цілому по району, охоплені 86,0 % дітей-сиріт  та дітей, позбавлених батьківського піклування. На території Болградського району функціонує 5 ДБСТ, в яких виховуються 40 дітей і 23 прийомні сім’ї в яких виховуються 43 дитини.

В районі на обліку з усиновлення перебуває 62 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Про стан забезпечення реалізації прав зареєстрованих внутрішньо-переміщених осіб на соціальний захист, зайнятість та освіту доповіли начальник управління соціального захисту населення  районної державної (військової) адміністрації Олександр Рожков, начальник відділу економіки та агропромислового розвитку районної державної (військової) адміністрації Світлана Вербанова та головний спеціаліст відділу освіти, охорони здоров’я, культури та спорту районної державної (військової) адміністрації Тетяна Ведь. Було зазначено, що станом на 25 вересня 2023 року зареєстровано 7194 внутрішньо переміщених осіб, з них дітей – 3876 особи, осіб з інвалідністю – 212 осіб. Розпорядженням голови начальника районної державної (військової) адміністрації від 13.12.2022 року № 227/А-2022 «Про затвердження переліків житлових приміщень, в яких можливо розміщення внутрішньо переміщених осіб для компактного проживання» затверджено перелік місць компактного проживання на 999 осіб. Станом на сьогодні до заселення готові 9 приміщень (на 264 місць), в чотирьох приміщеннях проживають 20 ВПО.

Відповідно до даних Єдиного державного реєстру ВПО станом на 20 вересня 2023 року по Болградському району потребують працевлаштування 260 осіб. За інформацією Болградської філії Одеського обласного центру зайнятості станом на 19 вересня 2023 року по району налічується 70 вакансій.

Всього на території району налічується 279 дітей ВПО дошкільного та шкільного віку: 76 вихованців закладів дошкільної освіти, 203 учня в закладах загальної середньої освіти. По закладах охорони здоров’я укладено 516 декларації з ВПО.

У завершені наради Михайло Володимирович  надав ряд відповідних доручень керівникам структурних підрозділів районної військової адміністрації.