1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ІЗМАЇЛ ПОДІЛИВСЯ ДОСВІДОМ ВПРОВАДЖЕННЯ...

ІЗМАЇЛ ПОДІЛИВСЯ ДОСВІДОМ ВПРОВАДЖЕННЯ ВЕЛИКОГО ІНФРАСТРУКТУРНОГО ПРОЕКТУ З БОЛГРАДОМ

Місто Ізмаїл разом із партнером румунськім містом Тульча впродовж декількох років працюють над великим міжнародним проектом «Чиста ріка». Цей проект дозволив містам реконструювати систему каналізації. Вартість проекту на дві країни 4.353.000 євро.

Сектор міжнародних зв’язків та інвестицій Болградської міської ради організував зустріч із робочою групою проекту та представниками структурних підрозділів міської ради, комунальних підприємств та ДСНС. Результати проекту представила адміністратор Наталя Погорєлова.

Головна мета проекту – запобігання та виключення надзвичайних ситуацій, викликаних техногенними котострофами, в системі каналізації в прикордонній зоні Дельти Дунаю.

Головними бенефіціарами виступили: Виконавчий комітет Ізмаїльської ради, Одеська обласна рада, Асоціація транскордонного співробінецтва «Еврорегіон Нижній Дунай» (Румунія) та Повітова рада міста Тульча (Румунія).

Далі була представлена спільна транскордонна інвестиційна стратегія Єврорегіону. До цієї стратегії свої пропозицій можуть вносити міста та громади які територіально відносяться до регіону Ніжній Дунай (Ізмаїл, Болград, Рені, Кілія та інші).

Завідувачка Сектор міжнародних зв’язків та інвестицій Болградської міської ради Діана Петрик доповіла про існуючи проекти та проектні ідеї, які доцільно було б додати до стратегії. Це перш за все стан озера Ялпуг, як єдиного джерела водопостачання, стан очисних споруд КП «Горводаканал», відсутність централізованої каналізаційної системи міста Болград.

«Ці проекти вкрай важливі для міста та громади, на жаль вони мають великий кошторис. Та так чи інакше міська рада постійно шукає партнерів та можливості для їх реалізації. Тому необхідно внести ці питання до стратегії» – сказала Діана Петрик.

Презентація проекту «Чиста ріка» – є чудовим прикладом злагодженої роботи та можливості розвитку навіть під час війни.

За інформацією сектору міжнародних зв’язків та інвестицій Болградської міської ради