1. /
  2. Новини
  3. /
  4. МЕШКАНЦІВ ОКСАМИТНОГО І ТОПОЛИНОГО...

МЕШКАНЦІВ ОКСАМИТНОГО І ТОПОЛИНОГО ПРИВІТАЛИ З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ СІЛ

В селі Оксамитне відзначили засновування одразу обох населених пунктів Болградської громади – Оксамитного та Тополиного, яким виповнилося 79 років.

З цієї нагоди ранок в Оксамитному розпочався з традиційних спортивних змагань з настільного тенісу, шахів, шашок. Крім того, вперше збірна з місцевих зустрілася с болградською командою волейболістів.

Ближче до вечора мешканці стали підтягуватися на центральну площу Оксамитного, звідки доносилися звуки духового оркестру.

На початку заходу, присвяченому Дню народженню двох населених пунктів, присутні вшанували пам’ять загиблих у російсько-українській війні.

Відкрила невеликий урочистий захід секретар Болградської міської ради Віра Ніколаєнко, яка привітала мешканців Оксамитного та Тополиного й передала теплі побажання від імені Болградського міського голови Сергія Димитрієва.

«Хочу запевнити, що спортивний майданчик, роботи з оснащення навчального та виховного закладу, освітлення вулиць сіл – це тільки початок перетворень. І ми обов’язково вирішимо саме головне на сьогодні завдання – питання з водопостачанням мешканців Оксамитного та Тополиного. Нажаль, вже другий рік в нашій країні триває війна… Важко… Страшно… Нестерпно боляче від втрат. Але ми маємо триматися, бути сильними. І маємо продовжувати жити, працювати та дякувати за кожен світанок нашим Захисникам і Захисницям! Тим з них, хто мужньо загинув за нашу свободу та тим, хто продовжує відстоювати територіальну цілісність України. Віримо та знаємо, що все буде гаразд. Адже ми на боці добра!», – зазначила Віра Ніколаєнко.

За багаторічну сумлінну та плідну працю, відповідальність, вагомий особистий внесок у розвиток благоустрою сіл Оксамитне та Тополине, та з нагоди святкування Дня села вона разом зі старостою Василієм Чернєвим вручила Почесні грамоти Болградського міського голови найкращим представникам різних сфер діяльності двох сіл.

Деякі мешканці сіл Оксамитне і Тополине отримали в цей день грамоти Болградської районної державної (військової) адміністрації, Болградської районної ради та відділу культури, туризму, спорту та молоді Болградської міської ради, які вручили перший заступник голови Болградської РВА Валерій Єребакан та головний спеціаліст відділу Яна Руньковська.

Після церемонії нагородження присутні отримали музичні та хореографічні подарунки від артистів Центру культури та дозвілля Болградської міської ради, а також Оксамитненського клубу.

А наприкінці подивилися відеофільм про те, як відзначали свій День народження мешканці двох сіл у далекому, тоді ще мирному 1996 році.

Програма відзначення вийшла невеликою, але подарувала багато приємних вражень та теплих спогадів, а ще віру в те, що Україна обов’язково переможе.

За інформацією Болградської міської ради